Komentara: 0
Pregleda: 1700

Predstava "Zla žena" dobitnik dve nagrade na festivalu u Prijedoru

18.10.2021. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Zla žena" dobitnik dve nagrade na festivalu u Prijedoru

Na 15. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatna vila", koji se održao u Prijedoru od 11. do 16. oktobra, stručni žiri u čijem sastavu su bili Zijah Sokolović kao predsednik i članovi Tomislav Čadeš i Željko Hubač, jednoglasno je odlučilo da nagradu za najbolju predstavu u celini dodeli Narodnom pozorištu Subotice za predstavu "Zla žena" Jovana Sterije Popovića, koju je režirala Iva Milošević.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Milica Sužnjević za ulogu Sultane, a nagradu za najbolju autorsku muziku dobio je Vladimir Pejković.

Predstava "Zla žena" dobitnik dve nagrade na festivalu u PrijedoruNakon postignutog uspeha, direktor Miloš Nikolić rekao je da se svaki rad isplati i da je veoma ponosan na svoje kolege koje su u poslednjih godinu dana, na svim festivalima na kojima su učestvovali, osvojili veliki broj nagrada.

- Sve tri naše drame, na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, u poslednjih nekoliko meseci osvojile su veliki broj prestižnih nagrada. Zaista sam veoma ponosan na svoje kolege koje svoj posao rade na najbolji mogući način. Svaki put daju svoj maksimum i, iz tog razloga, nagrade ne izostaju. Za svakog umetnika, bez obzira kojoj grani umetnosti pripada, aplauz publike je najveća radost i priznanje. Pored toga, naši reditelji, glumci, scenaristi, kostimogafi, kolege iz tehnike, sav svoj talenat bezuslovno prikazuju na svim predstavama, pa s toga i ne čude naši veliki uspesi - zaključio je Nikolić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1700
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

miloš nikolić

subotičko pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.