Komentara: 0
Pregleda: 1969

Predstava "Kutija mašte" Stefana Oroveca premijerno u subotu u Dečjem pozorištu

01.12.2023. u 09:11h
Izvor: Subotica.com
Sutra će u Dečjem pozorištu u 11 časova premijerno biti odigrana predstava "Kutija mašte" u režiji Stefana Oroveca, namenjena deci starijoj od tri godine. Prva repriza zakazana je već za popodnevne časove, u subotu od 18 časova.
Predstava "Kutija mašte" Stefana Oroveca premijerno u subotu u Dečjem pozorištu

Ova predstava donosi zanimljivu i toplu priču o odnosu brata i sestre, između kojih postoji jedinstvena ljubav.

  - "Kutija mašte" je priča o bratu i sestri koji naiizgled imaju tipičan nestašni i u neku ruku luckasti odnos brata i sestre. Ali ljubav brata i sestre je jedinstvena. Koliko god puta oni bili posvađani, njihov dan uvek se završi zagrljajem - ona je njegova seka, a on njen bata. "Zato što je moja. A svoju seku moramo da volimo isto kao što volimo svog tatu i svoju mamu" - zaključuje bata. Kako se radnja odvija, oni dolaze do neke vrste samospoznaje i shvatanja da je bratska ljubav ono što ih spaja i čini kompletnima - objašnjava Stefan Orovec, koji potpisuje tekst i režiju, ali i glumi u predstavi.

Održana premijera filma "Pica sa ananasom"

Sem podsećanja na to da su brat i sestra uvek jedno drugom najbliži i na jedinstvenost ovog odnosa, predstava ima za cilj da decu podstakne na maštu. 

 - Predstava nas podseća na to koliko je važno da deca maštaju. Mašta je proizvod naših ideja, našeg sazrevanja, i naših zamišljenih svetova. "Kutija mašte" je zapravo kutija koja se aktivira pomoću dečje mašte - samo onaj ko čvrsto veruje u ono što želi, može je aktivirati - dodaje Orovec, ističući da je za njega ovo bilo novo i veoma značajno iskustvo - Ovo je prva predstava za decu koju sam režirao, i moram priznati da sam veoma uzbuđen ali i ponosan na zaista veliki posao koji smo odradili. 

Predstava traje 45 minuta. Tekst i režiju radio je  Stefan Orovec, dok glavne uloge tumače Ana Nikolić i Stefan Orovec. Ulaznice za premijeru i prvu reprizu predstave “Kutija mašte” se mogu rezervisati pozivom na broj telefona 024/555-715, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1969
Povezane teme

dečje pozorište

pozorišna predstava

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.