Komentara: 2
Pregleda: 2192
Foto

Predstava Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" premijerno 8. novembra

03.11.2022. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Prva ovosezonska premijera Drame na mađarskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta izvešće se na Sceni "Jadran" 8. novembra i nosi naziv "Ne mogu da živim bez muzike" (Žigmond Moric).
Predstava Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" premijerno 8. novembra

U najavi ovog pozorišnog komada, kategorisanog kao muzička komedija, govorio je Miloš Nikolić, direktor ustanove kulture čiji glumci i saradnici učestvuju u realizaciji ove predstave. Nikolić je podsetio da je ova predstava na repertoaru u Subotici bila pre 42 godine.

- Osim što je sve drugačije što se tiče glumačke postave i svih koji učestvuju u predstavi u odnosu na onu od pre četiri decenije, novina je svakako živi orkestar koji će se nalaziti na sceni i koji će svirati mađarske narodne pesme - rekao je Nikolić. - Imaćemo još jednu divnu predstavu na repertoaru i upravo to je najbolji poziv za sve ljubitelje pozorišne umetnosti da dođu 8. novembra na premijeru, ili je pogledaju u nekom od repriznih termina.

Predstava Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" premijerno 8. novembra

Režiju u današnjoj interpretaciji potpisuje Šandor Laslo, profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Direktorka Drame na mađarskom jeziku, Petronela Kermeci, podsetila je da saradnja sa profesorom Laslom Šandorom datira još od ranije, da je dotični već režirao predstave u subotičkom pozorištu koje su izazvale veliko interesovanje i naklonost publike.

- Veliko nam je zadovoljstvo da smo posle dužeg vremena uspeli da kompletiramo ansambl i da zaigramo kao u ona stara vremena pre kovida. Hvala direktoru Nikoliću koji je omogućio živi orkestar na sceni - kratko je poručila Kermeci.

Predstava Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" premijerno 8. novembraU predstavi učestvuju glumci:  Tamaš Hajdu, Dina Dedović Tomić, Natalia Vicei, Petronela Kermeci, Čaba Ralbovski, Žofia Mađar, Žuža Kalmar, Andor Kovač Nemeš, Atila Barat, Hermina G. Erdelji, Monika Pešic, Kristian Budinčević, Akoš Njari i Zoltan Rokuš.

Muzički sastav čine Geza Kučera ml., Mate Biro, Norbert Cindel i Ferenc Čonka.

Izvor: Subotica.com
Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike" Najava premijere Drame na mađarskom jeziku "Ne mogu da živim bez muzike"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2192
Povezane teme

drama na mađarskom jeziku

miloš nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.