Komentara: 6
Pregleda: 2183

Predsednik Bunjevačke matice posetio Bunjevački nacionalni savet

06.07.2017. u 15:31h
Izvor: Subotica.com
Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić su ugostili su juče u svojim prostorijama novog predsednika Bunjevačke matice, Veljka Vojnića.
Predsednik Bunjevačke matice posetio Bunjevački nacionalni savet

Tema razgovora bila su važna pitanja vezana za rad Bunjevačke matice kao i o daljoj saradnji ove bunjevačke institucije kroz okvir rada Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

- Ovo je prva protokolarna poseta novog predsednika Bunjevačke matice i veliko mi zadovoljstvo i čast što mogu razgovarati sa nekim ko vodi jedno od naši najvažnijih i najstarijih bunjevačkih udruženja. U ranijem periodu bilo je različitih pogleda ali ja verujem da smo se danas dogovorili oko novog pravca saradnje koji treba da doprinese pre svega boljitku naše bunjevačke nacionalne zajednice i njenom napredovanju i što boljoj saradnji u cilju postizanja budućih ciljeva. Radujem se jednom novom početku i uspehu u daljem radu – rekla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica BNS.

Predsednik Bunjevačke matice posetio Bunjevački nacionalni savet

Novi predsednik Bunjevačke matice je takođe istako šta će biti važno u daljoj saradnji sa institucije na čijem se čelu nalazi u odnosu na Bunjevački nacionalni savet.

- Bunjevačkoj matici i meni ko novom predsedniku važno je da smo se našli na ovom sastanku i da smo se dogovorili oko pravaca saradnje na dobrobit bunjevačke nacionalne zajednice a prije svega Bunjevačkom nacionalnom savetu i njegove uloge u zajednici, ali i potvrđivanje uloge i daljeg napredovanja u radu Bunjevačke matice – istako je Vojnić

Predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić je tako istako značaj oko nove buduće saradnje Bunjevačke matice sa Bunjevačkim nacionalnim savetom.

- Nije tajna da odnosi sa Bunjevačkim nacionalnim savetom i Bunjevačkom maticom nisu bili sjajni u nekom proteklom periodu. To se oslikavalo kroz nerazumevanje uloga u radu Bunjevačke matice u odnosu na Bunjevački nacionalni savet. Bunjevačka matica ima daleko širi okvir programskog delovanja i od izuzetnog je značaja za razvoj bunjevačka nacionalne zajednice, gde se podrazumeva rad na naučno-istraživačkom razvoju. Veoma se radujem što smo ušli u jedan dalji proces a to je proces razvoja i međusobne saradnje i ostvarivanja budući zajednički ciljeva – zaključio je Bajić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2183
Povezane teme

nacionalni savet bunjevaca

mirko bajić

veljko vojnić

suzana kujundžić ostojić

bunjevački nacionalni savet

bunjevačka matica

nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine

bunjevačka nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.