• Pregleda: 1796

Predsednik Bunjevačke matice posetio Bunjevački nacionalni savet

Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić su ugostili su juče u svojim prostorijama novog predsednika Bunjevačke matice, Veljka Vojnića.
Predsednik Bunjevačke matice posetio Bunjevački nacionalni savet

Tema razgovora bila su važna pitanja vezana za rad Bunjevačke matice kao i o daljoj saradnji ove bunjevačke institucije kroz okvir rada Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

- Ovo je prva protokolarna poseta novog predsednika Bunjevačke matice i veliko mi zadovoljstvo i čast što mogu razgovarati sa nekim ko vodi jedno od naši najvažnijih i najstarijih bunjevačkih udruženja. U ranijem periodu bilo je različitih pogleda ali ja verujem da smo se danas dogovorili oko novog pravca saradnje koji treba da doprinese pre svega boljitku naše bunjevačke nacionalne zajednice i njenom napredovanju i što boljoj saradnji u cilju postizanja budućih ciljeva. Radujem se jednom novom početku i uspehu u daljem radu – rekla je dr Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica BNS.

Novi predsednik Bunjevačke matice je takođe istako šta će biti važno u daljoj saradnji sa institucije na čijem se čelu nalazi u odnosu na Bunjevački nacionalni savet.

- Bunjevačkoj matici i meni ko novom predsedniku važno je da smo se našli na ovom sastanku i da smo se dogovorili oko pravaca saradnje na dobrobit bunjevačke nacionalne zajednice a prije svega Bunjevačkom nacionalnom savetu i njegove uloge u zajednici, ali i potvrđivanje uloge i daljeg napredovanja u radu Bunjevačke matice – istako je Vojnić

Predsednik Izvršnog odbora BNS Mirko Bajić je tako istako značaj oko nove buduće saradnje Bunjevačke matice sa Bunjevačkim nacionalnim savetom.

- Nije tajna da odnosi sa Bunjevačkim nacionalnim savetom i Bunjevačkom maticom nisu bili sjajni u nekom proteklom periodu. To se oslikavalo kroz nerazumevanje uloga u radu Bunjevačke matice u odnosu na Bunjevački nacionalni savet. Bunjevačka matica ima daleko širi okvir programskog delovanja i od izuzetnog je značaja za razvoj bunjevačka nacionalne zajednice, gde se podrazumeva rad na naučno-istraživačkom razvoju. Veoma se radujem što smo ušli u jedan dalji proces a to je proces razvoja i međusobne saradnje i ostvarivanja budući zajednički ciljeva – zaključio je Bajić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Ona Odgovori
Porucite predsedniku da opreznije vozi automobil kroz grad jer me skoro 2x pokupio na pesackom prelazu.Pozdrav
bunjevac Odgovori
Koga ovi predstavljaju? Sami sebe i svoj džep. Jednog dana istorija će se stideti njih.
Daddy
BUNJEVAC

Istorija se stidi izroda i izdajica. Ti kao prodan bi to tribo dobro znat. Bicete upisani u istoriju i vi sto ste pljuvali po svom rodu samo ne imenima jer ni toliko niste zasluzili.
Daddy Odgovori
Svaka cast, samo napred!
earthworker Odgovori
phahaha... mirko dobijo konkurenciju za guranje novaca iz bunjevačkog buđelara u svoj džep.
Daddy
EARTHWALKER

De nam molim te posalji neku razglednicun kad nagazis na aktivni vulkan.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.