Komentara: 4
Pregleda: 3962

Predfestivalski program 30. filmskog festivala - po prvi put projekcije i u "Plaža baru"

30.06.2023. u 11:11h
Izvor: Subotica.com
Kroz četiri selekcije - "Europe 4 kids". "Best of Europe", "Omaž dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka" i "Bioskop na Trgu" biće predstavljeni filmovi iz čitave Evrope - Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Luksemburga, Nemačke, Belgije, Francuske, Španije. Program će početi 1. jula, u bioskopu "Eurocinema", zatim se seli na Trg, a 12. i 13. jula filmovi će se prikazivati u "Plaža baru".
Predfestivalski program 30. filmskog festivala - po prvi put projekcije i u "Plaža baru"

Predfestivalski program 30. filmskog festivala počeće selekcijom "Europe 4 kids" u okviru koje će biti prikazano 7 dečjih, animiranih i igranih filmova, koji su premijeru imali ove ili prethodne godine, pa će pubilka imati priliku da pogleda sledeća ostvarenja: animirani film „Moja vila šeprtlja“, film „Asteriks i Obeliks - Srednje kraljevstvo“, animirani filmovi „Neverovatni Moris“, „P’Astanjan i tri njušketara“, „Princeza Late i magični vodeni kamen, „Vatreno srce“ i „Bela i Sebastijan - Nova generacija". Program će se prikazivati od 1. do 7. jula u bioskopu "Eurocinema" od 17 časova.

Program selekcije "Best of Europe" biće predstavljen od 1. do 7. jula od 19 časova, u bioskopu "Eurocinema" a na repertorau će se naći 7 domaćih i stranih filmova koji su obeležili prethodnu godinu: “Alibi.com 2”, “Tri musketara: D’Artanjan”, domaća biografska drama “Sveta Petka - Krst u pustinji”, “Zveri”, “Detektiv Marlou”, triler hrvatsko-srpske produkcije “Stric” i “Maskarada”.

Od 8. jula će se, od 19 časova u  biskopu "Eurocinema" prikazivati filmovi iz selekcije "Omaž dobitnicima nagrade Aleksadnar Lifka", dok će se u centru Subotice, na Trgu od 21 čas prikazivati filmovi iz selekcije "Bioskop na Trgu". Publika će imati priliku da pogleda 5 filmova i to -  biografsko-istorijsku dramu “Korset”, domaći triler “Vera”, akciona komedija “Ubica čistog srca”, drama “Nežno” koja je prikazana na prošlogodišnjem izdanju festivala u glavnom takmičarskom  programu, i drama “Alkaras” koja je dobitnik Zlatnog medveda za najbolji film na Berlinalu 2022. godine.

Ono što je novina ove godine jeste da će pred sam početak festivalskog programa biti orgnizovane projekcije u "Plaža baru" na Paliću, i to 12. i 13. jula od 21 čas. Prvog dana biće prikazana domaća komedija "Munje: opet!" a drugog austrijsko-nemačko-francuska drama "Rimini" koja je prošle godine prikazna u glavnom takmičarskom programu festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 3962
Povezane teme

palić

bioskop u Subotici

palićki filmski festival

bioskop na otvorenom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.