Komentara: 0
Pregleda: 1990

Predavanje za dijabetičare

25.10.2012. u 17:26h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje dijabetičara Subotica juče je organizovalo predavanje na temu „Kako povećati kvalitet terapija kod dijabetičara“. Ovakva edukativna predavanja, Udruženje organizuje svaki mesec, a na jučerašnjem je prisustvovalo oko 50 sugrađana koji su, na licu mesta, mogli proveriti krvni pritisak i nivo šećera u krvi.
Predavanje za dijabetičare

Troje Subotičana se, nakon predavanja, učlanilo u Udruženje. U Srbiji je registrovano preko 600.000 obolelih od dijabetesa i taj broj je u stalnom porastu.

Udruženje dijabetičara Subotica osnovano je 1982. godine i broji preko 200 članova. Svaki mesec organizuju edukativna predavanja za sugrađane, a okupljaju se minimum dva puta mesečno. U Udruženju ističu bitnost edukacija o tome kako živeti sa dijabetesom, a sama predavanja su, za naše sugrađane, interesantna.

Kako poboljšati kvalitet terapija kod dijabetičara promenom načina života, odnosno promenom načina ishrane i povećanjem fizičke aktivnosti, bila je tema o kojoj je govorila lekar opšte prakse, Emeke Tumbac. Prema njenim rečima, preventivna predavanja su jako bitna.

U Srbiji je registrovano preko 600.000 obolelih od dijabetesa i taj broj je u stalnom porastu, a u Subotici se svaki četvrti sugrađanin nalazi u stanju preddijabetesa. U Udruženju dijabetičara Subotica kažu da na svaku osobu obolelu od dijabetesa, dolazi jos jedna osoba koja ne zna da boluje od ove bolesti. Svetski Dan dijabetesa se obeležava 14-og novembra. Taj dan, Udruženje dijabetičara Subotica će obeležiti u Gradskoj kući, a vrata su otvorena za sve Subotičane.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1990
Povezane teme

dijabetes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.