Komentara: 2
Pregleda: 1078

Predavanje prof. dr Mirka Vujoševića u SKC "Sveti Sava"

24.05.2022. u 12:00h > 16:36
Izvor: Subotica.com
U SKC "Sveti Sava" u četvrtak od 19 časova na programu je predavanje prof. dr Mirka Vujoševića pod nazivom "Ko je najbolji - postoji li demokratsko odlučivanje".
Predavanje prof. dr Mirka Vujoševića u SKC "Sveti Sava"

U Zadužbini Dušana Radića u četvrtak, 26. maja, na programu je predavanje univerzitetskog profesora dr Mirka Vujoševića pod nazivom "Ko je najbolji - postoji li demokratsko odlučivanje"

- Svakodnevno rešavamo praktične probleme odlučivanja koji su u suštini traženje odgovora na pitanje ko je najbolji ili što je najbolje. Često se do tog odgovora dolazi lako, na osnovu iskustva i običaja, sa implicitnim uverenjem da je tako najbolje. Izbor najboljeg rešenja ne mora da je težak ni u slučajevima kada se u obzir uzima samo jedan kriterijum. Međutim, u životu se srećemo i sa problemima odlučivanja koji nas namuče dok ne dođemo do konačne odluke kako da ih rešimo. Razlog tome je želja da se pronađe idealno rešenje, da čovek dobije jare i da sačuva pare. Drugim rečima, teškoće odlučivanja proističu iz namere da se zadovolji više želja od kojih neke mogu biti međusobno potpuno ili delimično suprostavljene. Operaciona istraživanja ili nauka o menadžmentu bavi se razvojem metoda i tehnika koje treba da pomognu donosiocu odluke, vlasniku problema da izabere opciju koja njemu najviše odgovara. Ilustracija problema odlučivanja u prisustvu više kriterijuma biće data na jednostavnom, svima poznatom problemu čije rešenje većina nas smatra trivijalnim iako to ne mora da bude opšteprihvaćeno - objašnjava prof. dr Mirko Vujošević

Za sutra je bila zakazana, pa naknadno otkazana promocija knjige "Svetlo u svetioniku - izabrane i nove pesme" Igora Mirovića. O novom datumu javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1078
Povezane teme

skc sveti sava

zadužbina dušana radića

književno veče

predavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.