Komentara: 0
Pregleda: 2742

Predavanje: Mirko Grlica - Novi slojevi sećanja (na Rajhl Palatu)

18.12.2013. u 10:07h
Izvor: Subotica.com
U petak, 20. decembra, u Modernoj galeriji ’’Likovni susret’’ Subotica, sa početkom u 18 časova biće održano predavanje muzejskog savetnika - istoričara Gradskog muzeja Subotica, Mirka Grlice, pod nazivom Novi slojevi sećanja. Drugačiji pogled na Suboticu u vreme gradnje Palate Rajhl.
Predavanje: Mirko Grlica - Novi slojevi sećanja (na Rajhl Palatu)

U okviru pratećih programa izložbe Memorija prostora, koja na sasvim specifičan način sagledava zgradu u kojoj se nalazi Moderna galerija ’’Likovni susret’’ Subotica (Rajhlova palata), Grličino predavanje će publici ponuditi ne samo drugačiju interpretaciju već poznatih podataka o početku 20. veka u Subotici, već će predstaviti i nove.

Kako je izgledalo društvo u kojem je živeo i stvarao arhitekta Ferenc Rajhl? Kakva je bila fizionomija mesta (Subotice) na prelazu vekova? Zašto je Rajhlova palata izgrađena u okvirima stila koji, do tada, nije bio karakterističan za arhitektu Rajhla? Na ova, kao i brojna druga, pitanja pokušaće da odgovori Grličino predavanje.


Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2742
Povezane teme

likovni susret

rajhl palata

ferenc rajhl

predavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.