Komentara: 0
Pregleda: 1688

Predavanje "Kraljica cveća: ruža u istoriji umetnosti" u Savremenoj galeriji

22.04.2019. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
U okviru pratećih i edukativnih programa izložbe "Bajka o Nevidljivoj i o Trnoružici" beogradske umetnice Selme Đulizarević Karanović, u Savremenoj galeriji će se utorak, 23. aprila, održati predavanje pod nazivom "Kraljica cveća: ruža u istoriji umetnosti", s početkom u 19 časova. Predavanje će održati Tamara Kucor, istoričarka umetnosti.
Predavanje "Kraljica cveća: ruža u istoriji umetnosti" u Savremenoj galeriji

Ruža, kraljica cveća, od pamtiveka je značajan simbol. Može simbolizovati ljubav, smrt, plodnost, mučeništvo, a njeno značenje se tokom istorije menjalo i bila je inspiracija za mnoge umetnike.

Na predavanju koje će održati će Tamara Kucor, istoričarka umetnosti, biće predstavljena transformacija značenja ruže od antike do danas, na reprezentativnim primerima iz istorije umetnosti, a ovim događajem svečano će se zatvoriti izložba "Bajka o Nevidljivoj i o Trnoružici" beogradske umetnice Selme Đulizarević Karanović.

Predavanje će se održati na mađarskom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1688
Povezane teme

izložba

predavanje

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.