Komentara: 0
Pregleda: 1888

Predavanje i izložba slika na temu stradanja naroda Potkozarja u vreme NDH

13.05.2019. u 18:37h
Izvor: Subotica.com
Predavanje i izložba slika Mirka Dimića, kustosa i istoričara, održaće se u utorak u Gradskoj kući. Ulaz je besplatan.
Predavanje i izložba slika na temu stradanja naroda Potkozarja u vreme NDH

Predavanje Dimića na temu "Stradanje naroda Potkozarja u vreme NDH" biće održano u Velikoj većnici od 19 časova, dok će sat vremena ranije, u Vestibilu Gradske kuće, biti otvorena izložba slika istog autora.

Izložba fotografijama i dokumentima svedoči o stradanjima stanovništva Kozarske Dubice u vreme NDH. U Kozarskoj Dubici, na prostoru od oko 500 kilometara kvadartnih stradalo je ukupno, ne samo u logorima, između 17 i 18 hiljada žrtava. Izložba se sastoji iz više delova, hronološki je poređana po godinama, a u uvodu govori o osnivanju NDH, donošenju zakonodavstva i ključnim momentima za genocid koji će se kasnije dogoditi.

Održavanje izložbe, koja će biti  postavljena do petka, 17. maja, kao i predavanje istoričara Mirka Dimića, organizovala je Zavičajna zajednica "Republika Srpska" Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1888
Povezane teme

izložba slika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.