Komentara: 0
Pregleda: 3039
Foto

Pravni fakultet priredio predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda

26.05.2018. u 15:04h
Izvor: Subotica.com
Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici održano je predavanje za stručnu javnost na temu dokaza i verovatnoće ishoda, predavača dr Miodraga Majića.
Pravni fakultet priredio predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda

Današnje predavanje bilo je namenjeno stručnoj javnosti iz našeg grada i Sente, odnosno pravnicima i advokatima Osnovnog, Višeg i Prekršajnog suda, te Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva. Prema rečima dr Miodraga Majića, sudije Apelacionog suda u Beogradu, za ovu temu odlučio se zbog toga što je ova oblast, kao i mnoge druge oblasti u pravničkom obrazovanju, poprilično zapostavljena.

- Dokazivanje i verovatnoća ishoda su nešto što bi trebalo da bude osnovni zanat sudije, tužioca, branioca, dakle svakoga ko se bavi krivičnim suđenjem. Pokušaćemo da iz malo drugačijeg ugla pričamo o ovoj temi, da animiramo učesnike predavanja da sami razmisle o tome na jedan drugačiji način i zapravo možda prvi put zajednički osvestimo tu oblast - rekao je dr Majić.

Pravni fakultet priredio predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda

Sudija Apelacionog suda u Beogradu do sada je više puta bio gost-predavač na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Subotici, a prema rečima Srđana Cvijanovića, pr menadžera ove visokoškolske jedinice, fakultet se trudi da kroz ovakva predavanja na najbolji mogući način spoji teoriju i praksu.

Mi to radimo na dva načina. Prvi je svakako taj što osluškujemo potrebe prakse i na osnovu toga od naših studenata stvaramo jedan kvalitetan i upotrebljiv kadar, koji odmah po završetku fakulteta može da se uključi u procese rada. Drugi je taj što pokušavamo i samu praksu da učinimo što kvalitetnijom, tako što ćemo joj približiti drugačiji pogled na teoriju kroz gostujuća predavanja vrsnih predavača, te doprineti dinamici njenog razvoja - objasnio je Cvijanović.

Pravni fakultet priredio predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda

Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda Predavanje na temu dokaza i verovatnoće ishoda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3039
Povezane teme

predavanje

pravni fakultet

dr miodrag majić

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.