• Pregleda: 3966

Pravni fakultet dočekao brucoše

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe dočekao je juče sedmu generaciju studenata, a kako bi se već na početku studija upoznali sa izazovima kojih ih očekuju u budućoj struci, za njih je upriličeno i predavanje na temu "Da li boginja pravde stanuje u Palati pravde?".
Pravni fakultet dočekao brucoše

Šta simbolizuje mač, a šta vaga u rukama Justicije, koja i danas predstavlja ideal na kojima se temelji pravni poredak svake države koja pretenduje da bude pravna, studenti prve godine Opšteg prava mogli su da čuju od prof. doc Edit Der Šeregelj, koja je brucoše već prvog radnog dana ostavila u dilemi da li boginja pravde stanuje u Palati pravde?

- Ostavila sam da sami donesu zaključak o tome da li Justicija sa povezom na očima neće, ne želi ili ne sme da progleda. U tom kontekstu, navela sam im primer mladića koji je proveo gotovo godinu dana nevin u pritvoru, pod sumnjom da je silovao i ubio studentkinju. Pričala sam kako je taj postupak tekao i koliko je boginja pravde bila odsutna iz Palate pravde ili nije htela da vidi ili nju nisu htele da vide sudije koje su bile pozvane da sude po zakonu, pravdi i pravičnosti - objasnila je Der Šeregelj, koja je studentima poželela da im Justicija bude sveprisutna kada budu odlučivali o pravima i obavezama drugih.

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe kažu da su zadovoljni ovogodišnjim upisom i napretkom koji je ova visokoškolska jedinica ostvarila za vrlo kratko vreme, a što se posebno ogleda kroz brojne sporazume koji studentima omogućavaju stručnu praksu u sudovima i tužilaštvu, tako da diplomci karijeru pravnika mogu da započnu sa solidnim iskustvom iz prakse.

Izuzetno smo ponosni na tu činjenicu, a našim dragim studentima želimo mnogo sreće i uspeha u radu, da što produktivnije iskoriste vreme na fakultetu, da steknu sva znanja i veštine koje su im neophodne da bi sutra bili dobri pravnici, kao i da na najbolji mogući način iskoriste ono što im fakultet nudi, a to je kvalitetan nastavni kadar, kvalitetan studijski program, kvalitetne udžbenike i stručnu praksu - rekao je Srđan Cvijanović, menadžer Pravnog fakulteta za pripredu i pravosuđe.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
MESC Odgovori
Dali zna neko kada ce Subotica dobiti status univerzitetskog grada i koji je status trenutno?
Mcl
Kada 90% građana nauči da se DALI piše DA LI.
Indijanac
Nikad, možda ni tad.
MESC
Pretpostavljam da svi treba da studiramo srpski jezik i onda cemo kao narod i nacija konacno ici napred. Zaboravimo nauku i bacimo se na proucavanje jezika.

Jedan primer si i ti: "Ako ne znam odgovor na pitanje, nacini tako da onaj koji je postavio pitanje ispadne glup"
RR Odgovori
Bilo bi sjajno da Subotica postane ponovo uiniverzitetski grad, to joj je jedini spas protiv odlaska mladih! Bravo za pitanje
Aleksandar Odgovori
Kud vise sa toliko pravnika?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.