Komentara: 6
Pregleda: 5645
Foto

Pravni fakultet dočekao brucoše

17.10.2019. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe dočekao je juče sedmu generaciju studenata, a kako bi se već na početku studija upoznali sa izazovima kojih ih očekuju u budućoj struci, za njih je upriličeno i predavanje na temu "Da li boginja pravde stanuje u Palati pravde?".
Pravni fakultet dočekao brucoše

Šta simbolizuje mač, a šta vaga u rukama Justicije, koja i danas predstavlja ideal na kojima se temelji pravni poredak svake države koja pretenduje da bude pravna, studenti prve godine Opšteg prava mogli su da čuju od prof. doc Edit Der Šeregelj, koja je brucoše već prvog radnog dana ostavila u dilemi da li boginja pravde stanuje u Palati pravde?

- Ostavila sam da sami donesu zaključak o tome da li Justicija sa povezom na očima neće, ne želi ili ne sme da progleda. U tom kontekstu, navela sam im primer mladića koji je proveo gotovo godinu dana nevin u pritvoru, pod sumnjom da je silovao i ubio studentkinju. Pričala sam kako je taj postupak tekao i koliko je boginja pravde bila odsutna iz Palate pravde ili nije htela da vidi ili nju nisu htele da vide sudije koje su bile pozvane da sude po zakonu, pravdi i pravičnosti - objasnila je Der Šeregelj, koja je studentima poželela da im Justicija bude sveprisutna kada budu odlučivali o pravima i obavezama drugih.

Pravni fakultet dočekao brucoše

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe kažu da su zadovoljni ovogodišnjim upisom i napretkom koji je ova visokoškolska jedinica ostvarila za vrlo kratko vreme, a što se posebno ogleda kroz brojne sporazume koji studentima omogućavaju stručnu praksu u sudovima i tužilaštvu, tako da diplomci karijeru pravnika mogu da započnu sa solidnim iskustvom iz prakse.

Izuzetno smo ponosni na tu činjenicu, a našim dragim studentima želimo mnogo sreće i uspeha u radu, da što produktivnije iskoriste vreme na fakultetu, da steknu sva znanja i veštine koje su im neophodne da bi sutra bili dobri pravnici, kao i da na najbolji mogući način iskoriste ono što im fakultet nudi, a to je kvalitetan nastavni kadar, kvalitetan studijski program, kvalitetne udžbenike i stručnu praksu - rekao je Srđan Cvijanović, menadžer Pravnog fakulteta za pripredu i pravosuđe.

Pravni fakultet dočekao brucoše

Izvor: Subotica.com
Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020 Prijem brucoša u akademskoj godini 2019/2020
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5645
Povezane teme

pravni fakultet

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

prijem brucoša

srđan cvijanović

početak školske godine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.