• Pregleda: 5229

Pravni fakultet dočekao brucoše

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe danas je dočekao šestu generaciju brucoša. Povodom toga viši javni tužilac i osnovni javni tužilac u Subotici održali su uvodno predavanje kojim su buduće pravnike uveli u svet prava.
Pravni fakultet dočekao brucoše

Za studente prve godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici danas je zvanično počela školska godina na studijama Opšteg prava.

Osnovni javni tužilac u Subotici, Livija Panić Miletić, kaže da je pravo zadovoljstvo, ali i izazov održati uvodno predavanje budućim kolegama.

- Pravo je zadovoljstvo biti pozvan da se održi pozdravni govor brucošima, budućim studentima Pravnog fakulteta u Subotici. Veliki je izazov na koji način se obratiti budućim kolegama i predstaviti im pravo kao nauku, kao veštinu, kao zanat koji su izazovi našeg posla, šta je ono što ih čeka u budućnosti, koje su prednosti fakulteta na kojem studiraju, ali predstaviti im pre svega lepotu posla koji su izabrali da će se baviti sa njime u budućnosti - rekla je Panić Miletić

Na Pravnom fakultetu  kažu da su zadovoljni ovogodišnjim upisom.

- Danas je onaj dan kada na našem fakultetu možemo da sagledamo apsolutno sve rezultate našeg mukotrpnog truda i rada. Moramo priznati da smo izuzetno zadovoljni upisom, s obzirom na sve probleme vezane za našu državu i naš grad, a tu prvenstveno mislim na sve manji broj dece i sve veći broj odlazaka iz naše zemlje - kaže Srđan Cvijanović, ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Subotici

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe svojim studentima pored teoretske nastave omogućava i stručnu praksu u sudovima i tužilaštvu u Subotici, kod notara, javnih izvršitelja i u privrednim subjektima Subotice, tako da diplomci karijeru diplomiranog pravnika počinju sa solidnim iskustvom iz prakse.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
fax Odgovori
Malo studenata na ovoliki grad. Dobri, obrazovani pravnici su uvek potrebni.
Lee Odgovori
Svako dobro i puno uspeha buduće kolege!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.