• Pregleda: 3050

Praksa za nutricioniste u Gerontološkom centru

Sporazum potpisan između Gerontološkog centra Subotica i Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača i trenera donosi studentima praksu u Gerontološkom centru Subotica. To proširuje ulogu ove Ustanove kao naučne baze a studentima donosi ono što im je najpotrebnije.
Foto: Gerontološki centar Subotica
Praksa za nutricioniste u Gerontološkom centru

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, zadovoljan je što je došlo do ovakvog vida saradnje i smatra da je na obostrano zadovoljstvo. „Za nas to predstavlja jedan veliki kompliment jer ukoliko jedna tako renomirana Ustanova kao što je Škola, čiji je osnivač država, izabere nas, seti se nas, i smatra da su naši kadrovi dovoljno stručni da mogu pružiti odgovarajuću praksu, to je svakako za nas jedan veliki kompliment”- rekao je on i dodao da Gerontološki centrar Subotica sarađuje i sa Microsoftom, Siemensom, Beogradskom filharmonijom i drugim renomiranim firmama.

Direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, dr Dragutin Rajić, objasnio je da je ova saradnja predviđena za studente nutricionističkog smera, ali i da će posle akreditacije medicinskog smera, biti korisna i tim studentima. „Naša Škola je počela svoju delatnost kao vaspitačka, zatim je uveden novi smer za sportske trenere. Posle je aplicirano za akreditaciju nutricionističkog smera iz medicinskog polja, i likovni umetnik iz umetničkog polja. Sledeće što želimo je aplikacija za dobijanje akreditacije za strukovne medicinske sestre i u tom cilju smo potpisali ugovore o poslovno- tehničkoj saradnji sa Gradskom bolnicom, sa Ambulantama Subotice i sada sporazum sa Gerontološkim centrom, kako bi naši studenti nesmetano obavljali praksu“- objasnio je Rajić.

Izvor: Gerontološki centar Subotica

povezane teme

4
kikiriki Odgovori
Škola za sve i svašta!
mama Odgovori
Neso, prihvatili su tvoje zelje i uslove da predjes u sns, naravno prva jeda ostanes "vecni" direktor Gerentoloskog centra?!
milka Odgovori
Pa ovaj covek je genije..(ironija) svaki drugi dan hvalospevi......silom nam ga neko namece.
kojot Odgovori
Корисници тог центра крепавају од глади а они ће школарцима давати адекватну праксу.Оба директора су прсла за медаљу,овај што би слао децу тамо на праксу а и овај што рекламира тај"Аушвиц"као врхунску установу.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.