Komentara: 0
Pregleda: 1896

Pozorište na gradilištu

13.05.2010. u 21:23h
Izvor: RTV Yueco
Pozorište na gradilištu

U okviru manifestacije Noć muzeja, u subotu na gradilištu Narodnog pozorišta biće prikazan projekat pod nazivom ‘’Pozorište na gradilištu” . Reč je o višemedijskom umetničkom projektu kojim će subotičkoj publici biti predstavljeni novi pozorišni prostori objekta koji se gradi. Svečano otvaranje manifestacije rezervisano je za 19 časova.

Cilj projekta “ Pozorište na gradilištu’’ je da publiku podseti na pozorišnu instituciju kao na nekadašnje, ali i buduće centralno mesto kulturnog života grada. Posle svečanog otvaranja, od 19.15 časova na svakih 15 minuta biće organizovani grupni obilasci pozorišta u izgradnji. Građane će u obilazak voditi članovi projektantskog tima, studenti arhitekture i umetničke produkcije. Na Kamernoj sceni na svakih sat vremena biće prikazivan program “Glumci za vas''.

U improvizovanom arhitektonskom studiju na I spratu, publika će moći da se upozna sa projektom rekonstrukcije zgrade kao i da vodi razgovor sa autorima. Kao ulaznicu potrebno je poneti stare novine ili drugi neki materijal koji je moguće reciklirati. Projekat je organizovalo subotičko Narodno pozorište, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Akademija lepih umetnosti iz Beograda i Centar za scenski dizajn iz Novog Sada. Partner projekta je Fond za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1896
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.