Komentara: 1
Pregleda: 1234

Poziv za stvaranje instrumentalne muzike za decu

29.03.2021. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Poziv za stvaranje instrumentalne muzike za decu

Udruženje građana "Klara i Rosa" poziva sve zainteresovane da osmisle i snime instrumentalnu kompoziciju namenjenu deci, bez žanrovskog i melodijskog ograničenja, koja može da bude vesela, tužna, ozbiljna, akustična, elektronska ili da koristi glas kao instrument. Rok za slanje radova je 12. april, a kompozicije nastale kroz ovaj poziv biće emitovane u emisiji "Fono i Sofija" na onlajn radiju "Plac".

- Stvaranjem kompozicija koje se ne vezuju za reči otvaramo prostor imaginacije, te podstičemo decu da u svom umu kreiraju originalne svetove koji nisu verbalno ili vizuelno uslovljeni. Stavljajući fokus na muziku bez glasovnih i verbalnih značenja, učimo decu da aktivno slušaju i doživljavaju muziku u svojoj čistoj formi sa širokim mogućnostima doživljaja i interpretacije jezika muzike - navode iz Udruženja građana "Klara i Rosa".

Zainteresovani učesnici radove treba da pošalju na imejl adresu: klarairosa@gmail.com, sa podacima o autoru, nazivu kompozicije, izvođačima, korišćenim instrumentima i vizuelnim prilogom (fotografija autora, likovni rad, ilustracija i sl.) koji ne sme da bude vlasništvo drugog autora bez dozvole. Sve dodatne informacije su dobrodošle.

Ovaj poziv je deo projekta "Glas zajednice" u organizaciji Udruženja građana "Klara i Rosa", uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Grupe 484 i Fondacije "Jelena Šantić" kroz program "Eu za tebe".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1234
Povezane teme

udruženje građana klara i rosa

muzika za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.