Komentara: 110
Pregleda: 23010

Poziv izbeglicama da se prijave za građevinski materijal i montažne kuće

12.09.2013. u 17:08h
Izvor: Portal "24 sata"
Izbeglice i bivše izbeglice koje žive na teritoriji Subotice, a zainteresovani su za program donacije građevinskog materijala i postavljanja montažnih kuća, mogu da podnesu prijave i potrebnu dokumentaciju do 3. oktobra 2013. godine.
Poziv izbeglicama da se prijave za građevinski materijal i montažne kuće

Uslov je da je potencijalni korisnik poseduje sopstveni plac za gradnju, a lica kojima kuće budu dodeljene postaju vlasnici objekata i snose troškove priključaka za vodu i struju.

Treći oktobar 2013. je rok za izbeglice sa prebivalištem na teritoriji opština Zemun, Apatin, Kula, Odžaci, Bačka Topola, Mali Iđoš, Inđija, Ruma, Irig, Šid, Pećinci i Stara Pazova i gradova Sremska Mitrovica, Sombor i Subotica da se prijave za dodelu paketa građevinskog materijala.

Uslov je da je potencijalni korisnik počeo gradnju kuće za koju ima građevinsku dozvolu ili ju je moguće pribaviti, ili je došao u posed kuće koju je potrebno adaptirati.

Pomoć u vidu paketa građevinskog materijala je jednokratna i bespovratna i odobrava se u visini do 9.000 evra.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu da dobiju u kancelariji poverenika za izbeglice i migracije u opštinama i gradovima u kojima se programi dodele montažnih kuća i donacija građevinskog materijala sprovode, kao i u Komesarijatu za izbeglice i migracije RS, Narodnih heroja 4, 11070 Novi Beograd.

Raspisivanjem Javnih poziva za dodelu paketa građevinskog materijala i montažnih kuća počelo je sprovođenje Regionalnog stambenog projekta Srbije.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, tačnije oko 45.000 ljudi.

RSP Srbije biće sproveden u narednih pet do sedam godina kroz više potprojekata.

Prvi potprojekat RSP-a Srbije vredan je više od dva miliona evra i podrazumeva donaciju 70 montažnih kuća i 125 paketa građevinskog materijala.

Izvor: Portal "24 sata"
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 110
Pregleda: 23010
Povezane teme

izbeglice

bespovratna sredstva

montažna kuća

montažne kuće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.