• Pregleda: 2921

Poziv Gradske uprave Subotica za uvid u projekat izgradnje regionalne deponije

Gradska uprava Subotica poziva zainteresovanu javnost da izvrši javni uvid u Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta Izgradnja regionalne deponije, nosioca projekta DOO “Regionalna deponija” (Služba za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, soba 226 Gradske kuće, svakog radnog dana od 10 do 14 časova), da se uključi u javnu raspravu i prisustvuju javnoj prezentaciji koja će se održati 27. juna 2012. godine u 12 časova u zrgradi Vlade AP Vojvodine u Novom Sadu (kancelarija br.39).
Poziv Gradske uprave Subotica za uvid u projekat izgradnje regionalne deponije

Cilj učešća javnosti je da se građani informišu, upoznaju detaljnije o projektu, planiranim aktivnostima, tehnološkim rešenjima, kako bi na javnoj prezentaciji od izrađivača Studije dobili odgovore o opravdanosti planiranog rešenja i čuli izjašnjavanje o svakoj pojedinačno podnetoj primedbi.

Podsećamo da zakonska procedura ne predviđa mogućnost da javnost podnese svoje primedbe nakon održane javne rasprave i prezentacije, pa stoga apelujemo na sve zainteresovane strane da na vreme izvrše uvid i dostave pismene primedbe nadležnom organu AP Vojvodine.

Studija o proceni uticaja na životnu sredinu jeste dokument koji je sastavni deo dokumentacije za gradnju i izvođenje projekta, a kojim se analizira i ocenjuje kvalitet činilaca zivotne sredine i njihova osetljivost na određenom prostoru i međusobni uticaji postojećih i planiranih aktivnosti, predviđaju neposredni i posredni štetni uticaji projekta na činioce životne sredine, kao i mere i uslovi za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje štetnih uticaja na životnu sredinu i zdravlje ljudi . Postupak davanja saglasnosti na ovaj dokument podrazumeva ocenu istog od strane Komisije, ali i učešće zaiteresovane javnosti u postupku.

Naime, ako saglasnost na studiju o proceni uticaja izdaje nadležni organ autonomne pokrajine (kao što je slučaj sa projektom izgradnje regionalne deponije), studija o proceni uticaja se mora izložiti i u prostoriji organa lokalne samouprave na čijoj se teritoriji planira izvođenje projekta.

Regionalna deponija

U skladu s tim, Služba za zaštitu životne sredine i održivi razvoj je u svojim prostorijama organizovala javni uvid u predmetnu dokumentaciju i o tome obavestila javnost oglašavanjem na oglasnoj tabli(I sprat Stare gradske kuće) i objavljivanjem na sajtu Grada (http://www.subotica.rs/sr/4903/oglasi).

povezane teme

4
N Odgovori
Ostavimo se objašnjavanja kako se možemo informisati itd.Osnovno je da imamo ministra za zaštitu itd i nije se smelo dozvoliti da regionalna deponija bude gradjena u Subotici.Sve ostalo je lepo smišljena tehnika kojom će se osigurati da se gradi u Subotici.
Narodu je potrebno da sada g.ministar istupi i objasni dali je ova investicija pravi dobitak za Suboticu,u materijalnom ekonomskom,ekološkom i drugom smislu,a ne još jedna nevolja za ovaj naš napaćeni grad.
Možda je ovo sada vakum,/prava prilika da se progura odluka u Novom Sadu/,izmedju ministarskog mesta i mandata novog gradonačelnika.Ili se samo slučajno potrefilo?
joco1 Odgovori
Interesantno, gradjani Subotice ce imati jerdan dan pravo da kazu svoje misljenje i to u Novom Sadu. Zasto ta rasprava nije organizovana u Subotici? Nema svaki sluzbeni auto, da putuje u Novi Sad
Pera Odgovori
Treba ubrzavati stvari,a ne gubiti vreme ko kako i zasto.Sto pre deponiju napraviti po EU standardima i sve na reciklazu.Sto pre!!!!
earthworker Odgovori
ima jedna epizoda simpsonsa kada homer postane gradonacelnik springfilda pa da bi se nagrabio dovoljno komunalnih para za sve troskove otvori regionalnu deponiju u rudniku blizu grada. na kraju moraju kamionima prebacivati sve kuce i zgrade sa smetlista a horda pacova trci za njima. :)))
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.