Komentara: 0
Pregleda: 2114

Pozitivna iskustva projekta FATE

23.03.2011. u 18:47h
Izvor: RTV Yueco
Pozitivna iskustva projekta FATE

Predstavnici 15 partnera na projektu FATE – od armije do preduzetništva, koji dolaze iz devet država završili su svoju posetu Subotici. Na konferenciji koja ja trejala 21. i 22. marta ova delegacija je upoznata sa ostvarenjima ciljeva projekta u Subotici i budućim koracima. Projekat FATE – od armije do preduzetništva u Srbiji sprovodi subotički Regionalni centar za razvoj MSPP.

Delegacija učesnika – partnera na projektu FATE – od armije do preduzetništva posetila je Biznis Inkubator Subotica. Biznis inkubatori su označeni kao specifični ciljevi ovog projekta, odnosno konverzija vojne imovine u Poslovne inkubatore. Specifični ciljevi projekta poklapaju se sa razvojnom idejom subotičkog Poslovnog inkubatora koji ima u planu prelazak na novu lokaciju – područje bivše kasarne. Za ovakve ideje kroz projekat FATE potrebno je izraditi odgovarajuću dokumentaciju.

Koje su praktične strane poslovanja u Biznis inkubatoru delegaciji su predstavili čelnici inkubatora, kao i uspešni preduzetnici. Nakon toga, delegacija učesnika – partnera na projektu posetila je i subotičku Slobodnu zonu, koja nije nastala na vojnoj imovini, ali može poslužiti kao primer za drugi specifični cilj projekta – konverzija vojne imovine u Centre poslovne podrške. Za subotičke vojne objekte kroz ovaj projekat već je pripremljena određena dokumentacija.

Projekat FATE – od armije do preduzetništva u Srbiji sprovodi subotički Regionalni centar za razvoj MSPP. Na projektu učestvuje 15 partnera iz 9 država, projekat traje 30 meseci – do decembra ove godine, a celokupni budžet projekta iznosi 2,2 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2114
Povezane teme

projekat FATE

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.