Komentara: 6
Pregleda: 3460

Požar na deponiji u Keru izazvan namerno?

21.03.2014. u 15:18h
Izvor: RTV City
Na divljoj deponiji u Keru juče oko 15 časova došlo je do požara, a prema prvim informacijama zapalilo se korov na većoj zapuštenoj površini. Prve procene govore da je izgoreo većideo deponije na kojem se mahom nalaze šut i čvrst komunalni otpad. Uzrok požara je najverovatnije ljudski faktor.
Požar na deponiji u Keru izazvan namerno?

Požar je izbio unutar deponije, na mestu nekadašnje Kerske ciglane, u delu koji je do sada bio eksploatisan. Na tom delu deponije na kojem građani pretežno odlažu čvrst komunalni otpad i šut, goreo je korov, a okolni stambeni objekti nisu bili ugroženi.

Na teritoriji grada trenutno ima oko 40 divljih deponija. U gradskoj upravi ističu da je to višegodišnji problem, sa kojim će boriti i u narednom periodu kroz sprovođenje radnji za njihovo uklanjanje.

Iako se do sada retko dešavalo da se deponije zapale same od sebe, ne treba isključivati tu mogućnost u potpunosti, jer se upravo tokom letnjih meseci požari na depoijama najčešće dešavaju. U velikom broju slučajeva uzrok požara je ljudski faktor.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3460

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.