Komentara: 48
Pregleda: 9575

Površina pozorišta se smanjuje za 6.000 kvadrata

28.11.2012. u 13:48h
Izvor: RTV Yueco
Urađen je predlog idejnog rešenja za rekonstrukciju i sanaciju Narodnog pozorišta u centru grada. Ovaj dokument biće prateći prilog uz projektni zadatak koji će definisati Radna grupa za Narodno pozorište koju je imenovao grad. Prema Idejnom rešenju, rušiće se gornji sprat prema Koorzou i Trgu slobode. Površina objekata će umesto dosadašnjih 16.000 metara kvadratnih će biti smanjena na oko 10.000 metara kvadratnih.
Površina pozorišta se smanjuje za 6.000 kvadrata

Subotičani žele da se što pre izgradi Narodno pozorište. Smatraju da bi grad kao što je Subotica trebalo da ima pozorište,a ne samo započete investicije.

Gostujući u emisiji “In medijas res”, gradnačelnik Subotice, Modest Dulić je rekao da je predlog Idejnog projekta završen i da će Radna grupa da definiše tačne parametre projektantima kako bi zgrada trebala da izgleda. Predloženo je da ima jednu veliku i malu salu, da komercijalni prostori budu okorenuti prema Korzou i Trgu Slobode. Fasada će biti izgrađena u duhu neoklasicizma, a binska kula nad velikom i malom dvoranom zadržaće postojeću visinu.

Rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta počela je juna 2007.godine. Prema prvim proračunima rekonstrukcija Narodnog pozorišta je trebalo da košta preko 20 miliona evra.

Površina pozorišta se smanjuje za 6.000 kvadrata

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 48
Pregleda: 9575

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

zgrada pozorišta

rekonstrukcija pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.