Komentara: 0
Pregleda: 1269

Povređen stigao na cilj „Dakar relija“

22.01.2009. u 14:10h
Povređen stigao na cilj „Dakar relija“

Susretom sa članovima porodice i prijateljima na graničnom prelazu Horgoš, subotički motociklista Gabor Sagmajster, završio je „poslednju etapu" najčuvenije svetske trke, „Dakar reli", koji je ove godine iz Afrike preseljena u Južnu Ameriku.

Popularni Subotičanin je među retkim moticiklistima koji su stigli do cilja po lošim vremenskim uslovima i sa slomljenim rebrima.

Sa starta u Buenos Ajresu krenulo je 250 vozača motora, a trku je završilo svega 113. Gabor Sagmajster je napravio pravi podvig i najtežu trku na svetu završio na 89. mestu.
- Temperatura se nije spuštala ispod 35 stepeni. Morao sam da vučem ili prevrćem motor po nekoliko desetina metara, kako bih našao pogodnu podlogu - kaže Sagmajster.
Vozači na reliju su prepušteni sami sebi. U slučajevima težih padova, zaustavi se poneki motociklista, ili automobilista, samo da proveri ima mrtvih i nastavi dalje. To je Sagmajster osetio na svojoj koži, prilikom teškog pada u trećoj etapi.

- Prilikom skoka video da je jedan motociklista pao ispod mene. Pokušao sam da ga izbegnem i pritom mi je puklo nekoliko rebara, a niko se nije zaustavio da mi pomogne. Posle nekoliko sati čekanja imao sreću da naiđe moj prijatelj Boža Ristić, koji me je odšlepao do cilja etape - kaže subotički motociklista.

Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1269
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.