Komentara: 10
Pregleda: 9077

Povrće skuplje od mesa

09.02.2017. u 09:55h
Izvor: TV Subotica
Za kilogram pojedinog povrća u toku zime neophodno je izdvojiti više novca nego za kilogram pilećeg ili svinjskog mesa. To su potvrdili i kupci, ali i prodavci na Mlečnoj pijaci koju je ekipa TV Subotice posetila juče prepodne.
Povrće skuplje od mesa

Mlečna pijaca na prvi pogled prilično pusta. Deluje da ima više prodavaca, nego kupaca. Samo letimičan pogled na povrće otkriva cene koje su za većinu naših sugrađana nepristupačne. Kilogram pojedinog povrća poput brokolija košta čak 450 dinara.

- Kupujem po malo, ali dosta je skupo. Peršun i šargarepa su jako skupi, a i ostalo povrće, sve je skupo! -  žali se jedna starija sugrađanka.

- S obzirom na to da je standard veoma opao, mislim da su cene visoke,“ dodaje druga.

Prodaje gotovo da nema, kaže Slavica Hornjak, koja na Mlečnoj pijaci drži tezgu već 17 godina. Cene jesu visoke, potvrđuje Slavica, ali zbog toga što je povrće ili uvozno ili iz plastenika, a zimi je režija za prodavce veoma visoka. Ipak, dodaje ona, prošle zime je povrće bilo daleko skuplje.

- Ništa ne ide, kupcima je sve skupo. Ne shvataju da je zimski period, da sve to treba da se gaji u toplom, ali na toplom i da se čuva, a grejanje je jako skupo. Na primer, januar i februar prošle godine su bili skuplji nego ove godine, ali ne vredi, nema narod para. Kad neko dođe i traži 100 grama spanaća ili jednu papriku, dva luka, onda šta da vam kažem. Krompir više ne prodajemo na džakove, nego tri, četiri komada, pola kilograma. -  priča prodavačica.

Osim brokolija, koji je naskuplji, ni ostalo povrće nije mnogo jeftinije – za kilogram karfiola, tikvica i krastavaca potrebno je izvojiti 350 dinara, patlidžan staje 380 dinara, dok se paprike kreću u rasponu od 300 do 450 dinara. Krompir, koji je najjeftiniji, može da se nađe i za 25 dinara po kilogramu, međutim, potvrđuju kupci, uglavnom je potpuno promrznut.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 9077
Povezane teme

cene na subotičkim pijacama

voće, povrće, cene, subotica

mlečna pijaca

cene životnih namirnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.