Komentara: 3
Pregleda: 1411
Foto

Povezivanje mladih iz Subotice, Nikšića i Kumanova u fokusu "Reload" programa

18.04.2024. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće upriličen je regionalni tematski panel pod nazivom "Zapošljavanje mladih na dnevnom redu - izazovi i perspektive za lokalne samouprave", koji je okupio mlade iz Subotice, Kumanova i Nikšića.
Povezivanje mladih iz Subotice, Nikšića i Kumanova u fokusu "Reload" programa

Iz Nikšića je doputovala mlada preduzetnica Marija Božić koja veruje da će joj ovaj seminar i razmena iskustava sa mladima iz Subotice i Kumanova biti od koristi u unapređenju biznisa.

Ja sam direktorka agencije za nekretnine i ovde sam kako bih stekla nova znanja i veštine koje će mi, kao nekome ko je nedavno započeo biznis, biti od koristi za unapređenje i održivost poslovanja. Takođe, mislim da će ovo druženje značiti i mladima koji tek treba da istupe na tržište rada - smatra Marija.

Povezivanje mladih iz Subotice, Nikšića i Kumanova u fokusu "Reload" programa

Predstavnici nikšićke lokalne samouprave ističu da se ova opština sa posebnim senzibilitetom odnosi prema mladima.

Naročitu pažnju obraćamo na probleme sa kojima se mladi suočavaju prilikom zapošljavanja. U cilju pružanja podrške u tom procesu, realizujemo niz projekata koje smo predstavili i ovde u Subotici i verujem da će neka rešenja moći da se primene i u ovom gradu, kao i u Kumanovu - kazao je Svetozar Bajević, iz Sekretarijata za kuturu Opštine Nikšić - Ovde smo došli ne samo da spojimo mlade iz Subotice, Nikšića i Kumanova, već i da mi koji radimo u opštini steknemo neka nova znanja i iskustva koja će nam pomoći da pružimo još veću podršku kako mladim ne samo u IT sektoru, već uopšte - dodaje Martin Krstić, šef Kancelarije za mlade u Kumanovu.

Povezivanje mladih iz Subotice, Nikšića i Kumanova u fokusu "Reload" programa

Današnji panel zapravo je uvodna konferencija projekta "Urbana kultura povezuje mlade na Zapadnom Balkanu" koji se realizuje u okviru regionalnog "Reload" programa.

Naša tema je zapošljavanje i zapošljivost mladih u IT sektoru i ovaj skup započeli smo okruglim stolom u cilju razmene dobre prakse, a nastavljamo sa obukom, koju će proći oko 20 mladih iz našeg grada, Nikšića i Kumanova, na temu preduzetništva u IT sektoru, odnosno kako upravljati mikro i malim preduzećima u tom sektoru. Takođe, imaće priliku da nauče kako kako da povežu svoje poslovanje sa potrebama grada, odnosno lokalne zajednice - objašnjava Stanka Parać Damjanović iz Centra lokalne demokratije u našem gradu - Na kraju ćemo izraditi jedno uporedno istraživanje kako bismo videli koje mehanizme podrške lokalne samouprave pružaju mladima kako bi se osposobili i profesionalno edukovali, a sve u cilju pronalaženja zaposlenja.

Povezivanje mladih iz Subotice, Nikšića i Kumanova u fokusu "Reload" programa

Inače, Program regionalne saradnje i razvoja lokalne demokratije finansira Evropska unija, a implementira Agencija za razvoj Ujedinjenih nacija.

Izvor: Subotica.com
Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave" Regionalni tematski panel "Zapošljavanje mladih je na dnevnom redu – izazovi i perspektive za lokalne samouprave"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1411
Povezane teme

centar lokalne demokratije

stanka parać damjanović

mladi

zapošljavanje

it sektor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.