Komentara: 9
Pregleda: 6874

Povećana naknada ličnim pratiocima i personalnim asistentima

25.01.2018. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Gradskog veća, naknada za ličnog pratioca i personalnog asistenta povećana je sa 8.000 na 10.000 dinara.
Povećana naknada ličnim pratiocima i personalnim asistentima

Naknada za ličnog pratioca i personalnog asistenta, u visini od 8.000 dinara na mesečnom nivou, uvedena je još 2012. godine, međutim, prošlonedeljnom odlukom Gradskog veća ona je povećana za 2.000 dinara, te će pružaoci ovih usluga povećanje osetiti već od januarske isplate.

- Kako se potreba za ovim uslugama povećava, u skladu sa tim izdvajamo i sredstva iz budžeta. Tako je 2014. godine bilo izdvojeno 2 miliona dinara, dok je ove godine za usluge ličnog pratioca i personalnog asistenta namenjeno 5,5 miliona dinara iz budžeta. Povećanje broja pružalaca ovih usluga pokazuje da su sugrađani veoma dobro upoznati sa istim - kaže Ilija Đukanovič, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštine i zdravstva.

Prošle godine uslugu ličnog pratioca koristilo je 49 roditelja, dok je uslugu personalnog asistenta koristilo devet starijih sugrađana. Prema rečima Đukanovića, ove godine se očekuje da će njihov broj biti nešto manji, odnosno do 50 pružalaca ove dve usluge.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 6874
Povezane teme

socijalna zaštita

ilija đukanović

lični pratilac

personalni asistent

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.