Komentara: 10
Pregleda: 5248

Povećana bezbednost u saobraćaju u zoni osnovnih i srednjih škola

02.04.2015. u 13:21h
Izvor: RTV City
Bezbednost učesnika u saobraćaju u zoni osnovnih i srednjih škola je u protekloj godini i u prvih tri meseca 2015. godine podignuta na visok nivo. U protekloj godini, u zoni škola zabeleženo je 85 prekršaja od koji je za 70 podneto prekršajnih naloga.
Povećana bezbednost u saobraćaju u zoni osnovnih i srednjih škola

Pripadnici policijske uprave u Subotici sprovode česte akcije poseta osnovnih i srednjih škola, te su tako protekle godine posetili 20 osnovnih škola, gde su vršili edukaciju najmlađih osnovaca o bezbednosti u saobraćaju, sa ciljem da osnovci steknu znanja o ponašanju i kretanju u saobraćaju, dok su za srednjoškolce organizovali slične akcije na stadionu malih sportova.

Pored osnovnih i srednjih škole, pažnja se usmerava i na decu iz predškolskih ustanova koja takođe prolaze kroz osnovnu edukaciju o bezbednosti u saobraćaju.

U saradnji sa saobraćajnom policijom PU Subotica, ekipa RTV City je izašla na teren i vršila merenje brzine za opšte ograničenje od 50 km/h u blizini srednje medicinske škole na deonici M22 puta u pravcu prema Aleksandrovu.

Povećana bezbednost u saobraćaju u zoni osnovnih i srednjih škola

U vremenskom intervalu od 30 minuta pripadnici saobraćajne policije su zaustavili i sankcionisali dva motorna vozila od preko 200. koliko ih je u tom intervalu saobraćalo na pomenutoj deonici.

Na licu mesta uvideli smo da su vozači svesni ograničenja i da poštuju postavljenu signalizaciju, što nam daje do znanja da je i kod vozača u velikoj meri povećana svesnost i poštovanje saobraćajnih propisa. Ipak vozači su povremeno zbunjeni sa signalizacijom kod medicinske škole gde je postavljen i znak zona škole, pa se često postavlja pitanje koje je ograničenje brzine važeće na pomenutoj kratkoj deonici.

Povećana bezbednost u saobraćaju u zoni osnovnih i srednjih škola

U protekle dve godine na teritoriji policijske uprave Subotica dogodilo se ukupno 803 saobraćajne nezgode sa nastradalima i materijalnom štetom. U toku 2013. godine desila se 431 saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradala 3 lica, a ukupno je 255 teže ili lakše povređeno, dok je statistika za 2014. godinu 372 saobraćajne nezgode sa 6 smrtnih ishoda i ukupno 270 teže i lakše povređenih. Iz policijske uprave apeluju na vozače na veću pažnju u saobraćaju, poštovanju saobraćajnih propisa ali i na korišćenje najznačajnih elemenata pasivne bezbednosti poput sigurnosnog pojaca i zaštitne kacige.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 5248
Povezane teme

bezbednost učenika

saobraćajna policija

saobraćajni prekršaji

bezbednost u saobraćaju

nadzor brzine

kontrola brzine

bezbednost saobraćaja

bezbednost građana

nadzor saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.