Komentara: 4
Pregleda: 4219

Povećan broj slučajeva infarkta

04.10.2012. u 16:54h
Izvor: RTV City
Služba Hitne pomoći tokom septembra imala je 1050 lekarskih intervencija na terenu, dok se 1190 pacijenata javilo u ambulantu. Tehničari su imali 1200 intervencija, a šest pacijenata je iz kućnih uslova transportovano u Institut Sremska Kamenica.
Povećan broj slučajeva infarkta

Najčešći razlozi zbog kojih su naši sugrađani pozivali Hitnu pomoć su oscilacije krvnog pritiska, vrtoglavica, povrede i gušenja.

Poslednje nedelje septembra čak šest pacijenata je transportovano u Institut u Sremskoj Kamenici zbog simptoma akutnog infarkta miokarda. Tokom proteklih mesec dana u ambulantama je pregledano 39.903 pacijenta, što je u proseku 45 do 50 pacijenata dnevno. Preopterećenost lekara uzrokovana je zbog godišnjih odmora i manjka kadrova u Domu zdravlja.

Iz Službe za zdravstvenu zaštitu žena podsećaju da se pregledi kod ginekologa zakazuju, i da je potrebno prilikom zakazivanja objasniti simptomi zbog kojih se pacijentkinja javlja, kako bi medicinska sestra u skladu sa tegobama izvršila trijažu i odredila termin. Pacijentkinje se mole da na preglede dolaze adekvatno obučene, jer je služba opremljena novim ginekološkim stolovima.

Školski dispanzer Subotičkog Doma zdravlja proglašen je za najbolji u Vojvodini, kada je reč o ostvarivanju programa zdravstvene zaštite dece. U Bajmoku se nastavlja akcija programa za prevenciju raka grlića materice, pregledima ginekologa na terenu, na koje se pacijentkinje u starosnoj dobi od 25 do 69 godina upućuju putem poziva. Do sredine oktobra, u Bajmoku i Žedniku organizovano je ordiniranje stomatologa. Pored stomatološkog tima koji će raditi puno radno vreme, dva puta nedeljno će dečiji stomatolozi obavljati preglede i pružati usluge najmlađim pacijentima.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4219
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.