Komentara: 28
Pregleda: 4418

Povećan broj siromašnih Subotičana, tvrde nadležni

20.02.2012. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Povećan broj siromašnih Subotičana, tvrde nadležni

U svetu se obeležava Svetski dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva i stvaranju jednakih šansi za sve. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je utvrdila ovaj datum u novembru 2007. Principi na kojima se zasniva socijalna pravda su: poštenje, jednakost, uvažavanje različitosti, ne treba da bude samo pojmovi koji se koriste određenog datuma.

Prema podacima Centra za socijalni rad sve je više siromašnih Subotičana. Prošle godine ova ustanova je izdala u 818 slučajeva jednokratnu novčanu pomoć, podeljeno je 2768 paketa hrane i 328 paketa higijene. U programu Narodne kuhinje i besplatnog ogreva je bilo po 1000 korisnika. Zabeležen je i povećan broj jednoroditeljskih porodica i to 571.

Lokalna samouprava je u kako bi pomogla licima bez krova nad glavom otvorila dva objekta u funkciji prihvatilišta sa prenoćištem. Noćas je u oba objekta prenoćilo 29 lica.

Prošle godine u aprilu je donet novi Zakon o socijalnoj zaštiti i krug korisnika socijalne pomoći je proširen. Socijalna pravda u svojoj suštini znači da svi ljudi imaju uslove da žive dostojanstveno, navodi poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 4418
Povezane teme

centar za socijalni rad

siromašni

siromaštvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.