Komentara: 2
Pregleda: 4383

Potvrdu za dečiji dodatak podneti do 31. oktobra

11.09.2017. u 16:49h
Izvor: Subotica.com
Prema Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom, dečiji dodatak pripada detetu do navršenih 19. godina, ako se školuje u svojstvu redovnog učenika. Potvrdu o školovanju deteta, korisnici treba da dostave u Gradski uslužni centar do 31. oktobra.
Potvrdu za dečiji dodatak podneti do 31. oktobra

Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, pod školovanjem podrazumeva sticanje obrazovanja u svojstvu redovnog učenika u osnovnoj i srednjoj školi. Takođe, svojstvo redovnog učenika ima i lice iz osetljivih društvenih grupa, kao i lice sa izuzetnim sposobnostima, koje stiče srednje obrazovanje ili obrazovanje za rad u svojstvu vanrednog učenika, ako opravda nemogućnost redovnog pohađanja nastave, uz saglasnost ministra prosvete.

S obzirom na to da je školska godina počela, Sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava korisnike prava na dečiji dodatak da blagovremeno dostave potvrdu o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta, kako bi ostvarili svoje pravo.

Školske potvrde potrebno je dostaviti u Gradski uslužni centar, Trg slobode 1, šalter 1 i 2, do 31. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4383
Povezane teme

dečiji dodatak

školska godina

sekretarijat za društvene delatnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.