Komentara: 83
Pregleda: 28203

Potvrđena odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi, precizirani detalji

06.11.2020. u 14:55h > 16:46
Izvor: Subotica.com
U jeku pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, koja prati znatno nepovoljniju u regionu, danas u podne je zasedao Krizni štab, posle kojeg su donete odluke o pooštravanju mera, a koje su nešto kasnije saopštene javnosti.
Potvrđena odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi, precizirani detalji

Krizni štab predložio je danas da se zabrani okupljanje više od pet ljudi i unutra i napolju, što je danas i usvojeno. Iako u prvoj informaciji nije bilo precizirano da li se ova mera odnosi i na ugostitelje, sportska dešavanja i druga okupljanja u kojima učestvuje veći broj osoba.

Prilikom obraćanja na dnevnoj konferenciji epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević je objasnila šta ograničenje praktično znači i navela da mera o okupljanju nije samo preporuka, već obaveza koja će biti zakonski regulisana.

- Kao što je prethodna mera bila regulisana zakonom tako će i ova. Ovo nije na nivou preporuke. Zabrana se odnosi na okupljanje na javnim manifestacijama, što se odnosi na proslave, kongrese i seminare. Misli se na organizovana okupljanja. Ne odnosi se na školsku i radnu sredinu - naglasila je dr Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je takođe objasnila da ustanove kulturnih dešavanja, kao što su bioskopi i pozorišta, ostaju na ograničenju do 500 osoba, uz propisane mere zaštite.

Potvrđena odluka o zabrani okupljanja više od pet ljudi, precizirani detaljiŠto se tiče skraćivanje rada uguostiteljskih objekata, dr Kisić Tepavčević je rekla da su se razmatrale neke mere, ali da one nisu usvojene.

- To što nešto radi do 23 časa, ne znači da treba da idemo često i da sedimo do kraja. Ako se situacija bude razvijala dramatično, kao u većem delu sveta, to je mera koja će se potencijalno doneti - rekla je Kisić.

 

U SUBOTIČKOJ BOLNICI 16 PACIJENATA ZARAŽENIH KORONOM

U protekla 24 časa u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljen je 21 pregled, tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, dok su dva otpuštena iz Kovid jedinice.

Na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice trenutno se nalazi 16 pacijenata, jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji (respriratoru).

Po poslednjim informacijama, saopštenim danas, u Srbiji je za 24 časa potvrđeno 2.282 slučaj zaraze korona virusom, a 10 osoba je preminulo. U istom periodu testirano je 12,947 osoba. Što se tiče regiona, u Mađarskoj je po poslednjim informacijama od jutros za 24 časa potvrđeno 4.709 novih slučajeva zaraze koronom, u Hrvatskoj 2.890.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 83
Pregleda: 28203

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

epidemiološka situacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.