Komentara: 9
Pregleda: 4767

Potpisana deklaracija Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga

04.08.2015. u 16:36h
Izvor: RTV City
Savez srpskih udruženja Severno-bačkog okruga, potpisao je deklaraciju o proširenju sa još 9 saveza, koji će zajedno za cij imati očuvanje kulture, tradicije i običaja srpskog naroda koji su ovaj prostor naselili sa prostora Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.
Potpisana deklaracija Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga

Kao dan saveza uzet je 4. avgust u spomen na žrtve zločinačke akcije „Oluja“, nakon koje je bez doma u Hrvatskoj u 3 dana ostalo 220.000 ljudi, a oko 2.000 ljudi je izgubilo svoje živote ili se smatra nestalim.

Svake godine na današnji datum, Savez srpskih udruženja će u svoje članstvo primati nova udruženja čiji se ciljevi podudaraju sa statutom novog nastalog saveza. Centralno mesto u statutu i ciljevima svih udruženja koji su pristupili potpisivanju deklaracije zauzimaju "Zavičajni dani" koji će ove godine biti održani od 5. do 12. septembra.

Deklaraciju o pristupanju u Savez srpskih udruženja potpisali su: Zavičajno udruženje „Banija“, Klub izbeglih i prognanih lica „Zavičaj“ (Pačir), Udruženje Kraljevina Srbija, Klub izbeglih i prognanih lica (Bačka Topola), Udruženje matica Drežnička, (Bajmok), Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ (Subotica), Srpski zavičajni klub „Sloga“, Zavičajno udruženje „Hercegovina“ i Udruženje izbeglih i doseljenih Srba (Bajmok).

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4767
Povezane teme

udruženje hercegovina

savez srpskih udruženja severnobačkog okruga

zavičajni dani

udruženje kraljevina srbija

zavičajna zajednica republika srpska subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.