Komentara: 19
Pregleda: 5883

Potpisan ugovor: Kalcedonija investira u Suboticu 20 miliona evra

29.11.2011. u 15:37h
Izvor: RTV Yueco
Potpisan ugovor: Kalcedonija investira u Suboticu 20 miliona evra

U Ministarstvu ekonomije potpisan je Ugovor sa italijanskim proizvođačem rublja "Kalcedonijom" o novoj investiciji te kompanije u Subotici u vrednosti od 20 miliona evra, koji predviđa da se do 2014. otvori 1.000 novih radnih mesta. Nova fabrika u Subotici prostiraće se na 18.000 kvadratnih metara, a grad Subotica će obezbediti zemljište bez nadoknade u industrijskoj zoni Mali Bajmok. Sporazum o novoj investiciji potpisali su gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i direktor investicija kompanije "Kalcedonija" Frančesko Rufoli.

Potpisanim ugovorom italijanski investitor se obavezao da će do 2014. na jednoj od parcela Privredne zone Mali Bajmok izgraditi fabriku površine 18.000 kvadrata. U naredne četiri godine, Kalcedonija će u Subotici zaposliti 1.000 ljudi. Ukupna investicija će biti vredna 20 miliona evra.

Grad Subotica će obezbediti zemljište površine osam hektara bez nadoknade u privrednoj zoni Mali Bajmok. Početak izgradnje fabrike može se očekivati u martu sledeće godine, i to će biti do sada najveća fabrika u ovoj privrednoj zoni.

Predstavnici kompanije su najavili da će konkurisati na Programu finansijske podrške inevesticija, koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA. Pored toga, za proširenje postojeće investicije u Somboru Kalcedonija je sa ovog programa je dobila dodatnih 800 hiljada evra, odnosno po dve hiljade evra za 400 novih radnih mesta.

Kalcedonija će u Subotici proizvoditi ženske majice robne marke "intimisimi". "Kalcedonija" u Srbiji posluje pod imenom "Fiorano" od 2007. godine, a 2010. je u Somboru otvorila svoju prvu fabriku, koja se bavi proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša. Tokom godina kompanija je razvila mrežu od oko 3.000 prodavnica širom sveta, ostvarujući više od milijarde evra prihoda.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 5883

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

slobodna zona subotica

nova radna mesta u Subotici

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

siepa

calcedonia

kalcedonija

fabrika kalcedonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.