Komentara: 39
Pregleda: 11299

Dunkermotoren preselio pogon u novu halu Slobodne zone

04.10.2012. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Nemački proizvođač mikromotora Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali u Privrednoj zoni Mali Bajmok, a broj radnika je povećan na 67.
Dunkermotoren preselio pogon u novu halu Slobodne zone

Halu od 5.000 kvadrata za potrebe ovog investitora za manje od četiri meseca izgradila je subotička SMB gradnja, a ceo posao finansirala Slobodna zona Subotica koja je na taj način dobila prvi objekat u svom vlasništvu.  To nije jedina novina iz ove privredne zone, pošto su juče počeli građevinski radovi na izgradnji još jedne fabrike, čije otvaranje se očekuje na proleće – italijanske Kalcedonije.

Kako je predstavljeno gradonačelniku Modestu Duliću i predsednici Skupštine grada Mariji Kern Šolja, prilikom današnjeg obilaska pogona, u rekordnom roku, za manje od četiri meseca, subotička SMB gradnja završila je sa izgradnjom prve hale u vlasništvu subotičke Slobodne zone.

U novoj hali u toku je instalacija mašina i opreme nemačkog Dunkermotorena, proizvođača mikromotora, u vlasništvu američkog Amateka. U ovoj hali radi 67 radnika, što je za sedam ljudi više nego u prethodnom pogonu ove kompanije u Subotici, a planom razvoja je predviđeno da u fabrici radi 216 ljudi.

Dunkermotoren Subotica

Hala ima površinu od 5.000 kvadrata, a njena izgradnja je vredna 271 milion dinara, bez poreza. Pored Dunkermotorena, čiji radnici će imati svlačionice i kantinu, u hali će biti smeštene i prostorije same Slobodne zone, kao i carine. Izgradnjom su stvoreni preduslovi i za otvaranje ambulante, jedinice pošte i predstavništava špedicije.

Fabrika Kalcedonija: početak izgradnje

Fabrika Kalcedonija: početak izgradnje

Početak rada Dunkermotorena u novoj hali nije jedina novina u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Naime, juče su počeli i građevinski radovi na izgradnji pogona italijanske Kalcedonije, čiji završetak se očekuje na proleće, a uskoro se očekuje i otvaranje pogona nemačkog Kontiteka.

Izvor: RTV Yueco
Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali Dunkermotoren počeo je proizvodnju u novoj hali
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 39
Pregleda: 11299

Povezane vesti

Povezane teme

Saša Vučinić

fabrika Subotica

Dunkermotoren Subotica

duško guslov

Modest Dulić

slobodna zona mali bajmok

geza kučera

privredna zona mali bajmok

smb gradnja

calcedonia

fabrika kalcedonija

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.