• Pregleda: 2070

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Grada Subotice, potpisan je danas u Medija-centru Gradske kuće. Sporazum su potpisali Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore, i Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje.
Potpisan sporazum o saradnji između Grada Subotice i Privredne komore SBO

Zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji predviđa ostvarivanje interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju privrednu delatnost na teritoriji našeg grada, kao i razmenu informacija, iskustava, kordiniranje rada i dogovaranje o pitanjima od zajedničkog interesa. 

- Ovaj Sporazum je samo formalizacija već postojeće saradnje Grada Subotice i Regionalne privredne komore, za koju imam samo reči hvale. Ono što će biti jedan od glavnih zadataka, jeste promovisanje privrednih i industrijskih potencijala Subotice, u cilju privlačenja kako potencijalnih investitora, tako i što većeg broja turista u naš grad, a posebno na Palić, u vezi sa čime Grad Subotica ulaže posebne napore - rekao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, povodom potpisivanja Sporazuma.

Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, kaže da ovaj Sporazum predstavlja krunu dosadašnje saradnje lokalne samouprave i Komore na području privrede. 

- Ovom godinom je započela druga godina od dekade koju je Vlada Republike Srbije odredila da bude posvećena privredi. Mi imamo jedan pravac, lokalna samouprava ima drugi, ali kada je privreda u pitanju imamo potpuno isti pravac i zadatak. Ovo je veoma važan potez, koji bi trebalo i da povuče Srbiju, zato što se potpisuje sa jednom od najjačih i najozbiljnijih lokalnih samouprava u zemlji, što podaci sa kojima raspolažemo potvrđuju. Ne priča se slučajno po Srbiji da je sever Vojvodine lokomotiva koja vuče privredu naše zemlje - istakao je Vojinović.

Osim navedenog, Sporazum predviđa pružanje podrške i edukacije privrednicima, kroz niz seminara koji će se i dalje organizovati u Regionalnoj privrednoj komori. Takođe, prema rečima Vojinovića, u narednih mesec dana trebalo bi da bude konstituisan i parlament preduzetnika Srbije.

- Kada su u pitanju preduzetnici, oni se po novom zakonu registruju u Opšta udruženja, koja se registruju u Komorskom sistemu Srbije. Mi imamo registrovano Opšte udruženje preduzetnika u Subotici, te svima njima stojimo na raspolaganju, a u narednih dvadesetak dana trebalo bi da se konstituiše najveći organ za udruženja preduzetnika u Srbiji, odnosno parlament preduzetnika u Srbiji, koji će biti konstituisan u Beogradu, a činiće ga predstavnici koje Opšte udruženje izabere i delegira da bude član parlamenta. Time će Komora na sebe preuzeti obaveze koje je do sada imala lokalna samouprava - zaključio je Vojinović. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Овца за шишање Odgovori
"...
Била једном једна баба
Није знала шта да ради
Досадан јој био живот
Лева рука, десна рука

Да ли знате шта?
Да!

Трла баба лан да јој прође дан
Да јој прође, да јој прође, да јој прође дан
…"
AlwaysUltra Odgovori
Kakva farsa , dostojna Monti Pajtona !!
Zorica Odgovori
Znaci neverovatno....Del i Rodni su zakon....
Ivana Odgovori
Meni je ovo famozno. Dva Preletaca potpisuju neki fantomski Sporazum o Nicemu i trk pred kamere kao da su bivsi magacioneri, a sada doktori.
GBobi. Odgovori
Ova dva gospodina su bivši svakako Samardžić promjenio pet stranaka
Opel Odgovori
E sigurno ti nisi ta lokomotiva, dosta je svima tvoje prazne price!!!
Sekretar sekreterijata Odgovori
SPS je stranka mladih,sposobnih,preduzimljivih ljudi koji odaju utisak pravih lidera i bas ulivaju poverenje.Ovaj "omladinac" u punoj bioloskoj zrelosti kad poseti "Devicanska ostrva" ostanu samo ostrva!
Istoricar Koprivica Odgovori
Kakvi smo mi mazohisti.Ilustracija, najgori Montenegrini na funkcijama u Srbiji a svi Srbi se progone i najstrasnije sikaniraju u Crnoj Gori.Gore im je nego Aboridzinima u Australiji.
Drugovi socijalisti Odgovori
Slobo idi pomazi tj vracaj dugove onima kojima si duzan!Ovo ti vise ne pali.Od tebe nikakve koristi,nisi vise potreban,a nisi nikad ni bio.Pluskvamperfekat si.SPS ide u buducnost bez tvog tereta tj hipoteke koju nosis.Vidis da ti generaciju lasom hvataju i odvlace u "tor"Zbogom druze Vojinovicu!
Djole
Do juče ste se kleli u njega šta sad bi......
Drugovi socijalisti Odgovori
Slobo odlazi!
Sasa Odgovori
Srdjan i mitre papa
Zoran Odgovori
Kakva lakrdija....
Pa to je kao kad bi zena i muz potpisali memorandum ili sporazum da je stan u kojem zive sa svojom decom zajednicki...
kole Odgovori
ovo smo i zasluzili
ako nismo u stanju da izadjemo na ulice
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.