Komentara: 12
Pregleda: 4765
Foto

Potpisan Sporazum između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka

30.08.2018. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, potpisali su danas u Zelenoj sali Gradske kuće gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban i dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Rade Doroslovački. 
Potpisan Sporazum između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka

Pored Pravnog i Ekonomskog fakulteta, Grad Subotica potpisao je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, a prema rečima gradonačelnika, lokalna samouprava će i u budućnosti nastaviti intenzivnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama, te nastojati da uz njihovu pomoć poboljša svoje delovanje i rad.

- Ovo je jedan veoma značajan datum, zbog toga što smo o ovom Sporazumu govorili godinu dana unazad, kako bismo pronašli način da naše studente koji studiraju na Fakultetu tehničkih nauka zadržimo u Subotici. Da ovde pronađu i imaju svoje radno mesto - rekao je Bogdan Laban.

Potpisan Sporazum između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka

Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu je jedan od najvećih u našoj zemlji, budući da ima oko 1.200 zaposlenih i preko 14.000 studenata, mahom na IT smerovima. Dekan fakulteta, prof. dr Rade Doroslovački, podsetio je da je fakultet još pre 35 godina imao svoje odeljenje u Subotici, te da postoji mogućnost da se to ponovo dogodi.

Naš fakultet je svuda u svetu poznat po odličnoj saradnji sa kompanijama. Tokom njegovog postojanja, iz fakulteta je niklo preko stotinu kompanija, koje zapošljavanju više od 4.000 inženjera u Novom Sadu, a koji imaju plate od 2.000 do 3.500 evra. Naša najveća kompanija DMS ima oko 1.000 zaposlenih i samo od te kompanije se budžet Grada Novog Sada puni oko 15 odsto. Ukoliko budemo napravili naše odeljenje ovde i ako naše kompanije otvore svoje ekspoziture, onda će i u Subotici moći da započne slična priča - poručio je prof. dr Doroslovački.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4765
Povezane teme

Grad Subotica

bogdan laban

potpisivanje sporazuma

fakultet tehničkih nauka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.