Komentara: 0
Pregleda: 2919

Potencijal Palića i Subotice - zdravstveni i kulturni turizam

06.04.2011. u 13:24h
Izvor: RTV Yueco
Potencijal Palića i Subotice - zdravstveni i kulturni turizam

Osnovu turističke ponude Subotice i Palića danas čini poslovni i vikend turizam, a u budućosti to bi trebalo da postane i zdravstveni i kulturni turizam. Za stvaranje kvalitetnog kulturnog proizvoda neophodna je revizija Strategije turizma Srbije. U okviru prve faze revizije Strategije razvoja turizma Srbije, u Velikoj većnici Gradske kuće održan je radni skup turističkih radnika Subotice i domaćih i stranih eksperata, kako bi se utvrdili glavni nedostaci, kao i potencijali turističke ponude Subotice i Palića.

Fokus revizije Strategije turizma Srbije biće na potrebama savremenog turiste. Prema rečima vođe tima za podršku sprovođenju Nacionalne strategije razvoja turizma koju finansira EU, Janeza Sirše ne bi se trebalo voditi samo onim što imamo, nego koliko će time biti zadovoljan savremeni turista.

Osnovu turističke ponude Subotice i Palića čini poslovni i vikend turizam a u budućnosti naša šansa trebalo bi da postane zdravstveni, banjski ili welnes spa turizam, obogaćen vidovima ruralnog turizma. Veliku šansu predstavlja i kulturni turizam, koji delimično već koristimo. Iako turizam u Subotici postoji, najveću prepreku njegovom daljem razvoju predstavlja nepostojanje Strategije razvoja turizma Subotice, koja bi omogućila definisanje kvalitetnog kulturnog proizvoda.

Radni skup u Gradskoj kući, deo je prve faze revizije Strategije turizma Srbije, koja će biti zavšrena na jesen kada će biti predstavljeni objedinjeni rezultati. Projekat pod nazivom „Podrška sprovođenju Nacionalne strategije razvoja turizma“ finansira Evropska unija, koja je time pokazala da je prepoznala turizam kao značajnu privrednu, ali i socijalnu i kulturnu priliku za razvoj Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2919
Povezane teme

investicije u Suboticu

potencijali Palića i Subotice

zdravstveni i kulturni turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.