Komentara: 5
Pregleda: 9700

Postojeće mere ostaju na snazi za vikend, ublažavanje od ponedeljka

18.12.2020. u 11:26h
Izvor: Blic  / Subotica.com  / RTS  / Nova.rs
Rano jutros održana je sednica Kriznog štaba na kojoj se razmatrala aktuelna epidemiološka situacija, kao i uvođenje novih ili ublažavanje postojećih mera. Kako RTS saznaje, postojeće mere ostaju i tokom vikenda, a od nedelje moguće ublažavanje.
Postojeće mere ostaju na snazi za vikend, ublažavanje od ponedeljka

Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim merama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani, saznaje "Blic".

Sednica Kriznog štaba završena je za manje od 45 minuta a mere koje su reklaksirane prema saznanjima "Blica" biće prve u nizu o kojima se raspravlja. Sledeća sednica trebalo bi da bude održana u ponedeljak a na stolu će, prema najavama, biti upravo radno vreme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.

ŠTA NAS ČEKA (I) OVOG VIKENDA?

Ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi i noćni klubovi neće raditi do ponedeljka u 5 časova ujutru. Njihovo radno vreme biće od ponedeljka do petka od 5 do 17 časova. Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 časa, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice takođe neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote neće raditi tokom vikenda. U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od 5 ujutru do 17 časova.

Menjačnice koje nisu u okviru tržnih centara i tokom vikenda će biće otvorene do 17 časova.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi kako radnim danima, tako i vikendom, do 21 čas.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Izvor: Blic / Subotica.com / RTS / Nova.rs
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 9700
Povezane teme

krizni štab

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.