Komentara: 9
Pregleda: 3707

Pošta sa pozivom da se izjasne kao Hrvati

30.09.2011. u 15:58h
Izvor: RTV Yueco
Pošta sa pozivom da se izjasne kao Hrvati

Poslednjih dana mnogim građanima srpske nacionalnosti, na ime i prezime i kućnu adresu, stiže pošta sa pozivom da se na predstojećem popisu izjasne kao Hrvati. Prema našim saznanjima, pozive iste sadržine , da se izjasne kao Hrvati masovno dobijaju i pripadnici bunjevačkog naroda.

Građani nam se obraćaju u strahu da neko u svojim evidencijama poseduje lične podatke o njima a naročito zbog činjenice da je na koverti oznaka pošiljaoca-Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Ovakva pisma, koja su dobili pripadnici srpskog naroda da se na popisu izjasne kao Hrvati, vređaju nacionalna i verska osećanja građana, izazivajući revolt i uznemirenje jer je očigledno da neko poseduje podatke o građanima.

Da bi se ovim zloupotrebama stalo na put, obzirom da se ponovo javljuju u našem gradu, SPO zahteva od javnog tužioca i nadležnih državnih organa da odmah utvrde ko i po kom osnovu poseduje lične podatke o građanima Subotice.

Povezane vesti:
- Bajić: Tražimo izvinjene u ime građana

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3707
Povezane teme

bunjevci

hrvatsko nacionalno veće

hrvati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.