Komentara: 7
Pregleda: 3747
Foto

Poslovanje lakše uz subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

13.08.2021. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Subvencija od tri miliona dinara, dobijena putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, „Alatnici Mišić“ u ovim nimalo lakim i neizvesnim vremenima, znatno je olakšalo poslovanje.
Poslovanje lakše uz subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

To je upravo i bio cilj konkursa putem kojeg je dodeljeno 50 subvencija u ukupnom iznosu od 60 miliona dinara.

- Ovo je dobar primer porodične firme i mi hoćemo da kroz naša sredstva razvijamo preduzetništvo. U prvih osam meseci resorni Pokrajinski sekretarijat dao je više od 350 miliona dinara na raspolaganje ljudima koji se bave privredom i turizmom, a naša je ideja da tako bude i u buduće - istakao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privrednu i turizam, prilikom današnjeg obilaska „Alatnice Mišić“. - Ideja je da u narednom periodu što više razvijamo turizam, da što veći broj manjih pansiona dobije sredstva, jer smo se i ove sezone uverili da nedostaje kapaciteta. Takođe, plan je da što više ulažemo u subvencionisanje repromaterijala, jer to jeste nešto što generiše brži razvoj privrede. Pokazatelji su odlični, uspeli smo da zadržimo goste koji su i ove godine odlučili da odmor provedu u našoj zemlji i zato ćemo mi i u narednom periodu raditi na razvoju nove strategije turizma na teritoriji AP Vojvodine, jer smo ustanovili da nedostaju kapaciteti za smeštaj u mnogim turističkim mestima.

Poslovanje lakše uz subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizamNajveći deo konkursa za ovu godinu je završen, a ukoliko bude sredstava biće raspisani za podršku ženskom preduzetništvu, manifestacijama, kao i u oblasti razvoja turizma.

„Alatnica Mišić“ sredstva je dobila za nabavku mašina i opreme.

- Sredstva ću uložiti u pogone, varenje, izradu i nove tehnologije. Ova subvencija mi je mnogo značajna, jer je danas jako teško naći radnika, zadržati posao i sve što dobijemo nam i te kako dobro dođe - kazao je Dragan Mišić, vlasnik i direktor preduzeća za mašinsku obradu i izradu metalnih delova.

Poslovanje lakše uz subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić" Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti "Alatnici Mišić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3747
Povezane teme

Nenad Ivanišević

subvencije za posao

pokrajinski sekretarijat za privredu

subvencije za preduzetnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.