Komentara: 8
Pregleda: 5247

Poslednji susret jugonostalgičara - raspada se i četvrta Jugoslavija

26.04.2013. u 12:42h
Izvor: Alo.rs
„Punu deceniju smo čuvali i negovali uspomene na Jugoslaviju okupljajući jugonostalgičare u Subotici svakog 2. maja. Okupićemo se i za vreme ovog praznika, ali se bojim da će to biti naš poslednji susret“, izjavio je juče Blaško Gabrić, osnivač četvrte mini Jugoslavije, koji je pre nekoliko godina bio žirant jednom prijatelju i tom prilikom kao garanciju upisao jedan od objekata u kompleksu od 350 kvadrata.
Poslednji susret jugonostalgičara - raspada se i četvrta Jugoslavija

„Dobio sam pre nekoliko meseci od Findomestik banke obaveštenje da nijedna rata od 50.000 evra nije otplaćena i da je čovek - bankrotirao. Moja garancija sada mora na doboš. Međutim, banka traži i drugi objekt na koji nije bila upisana intabulacija i plus 8.500 kvadrata zemlje na kojoj se nalaze objekti „Srbija“ i „Makedonija“. Ako banka uspe u tom sporu i proda sve ono što traži, a ne ono što sam im faktički upisao kao zalog, više neće biti tehničkih mogućnosti za naša okupljanja“, rekao je juče Gabrić.

On je podsetio da je minulih godina na druženje Jugoslovena u Subotici dolazilo u proseku po 5.000 ljudi, ali i pored toga grad nije pokazao interesovanje da četvrtu mini Jugoslaviju uvrsti u turističke događaje.

Poslednji susret jugonostalgičara - raspada se i četvrta Jugoslavija

„Eto, Mađari su u Budimpešti na jednom mestu okupili sve spomenike iz vremena socijalizma i taj prostor godišnje poseti i do pet miliona turista. Kod nas se, nažalost, svi stide kada se pomene država koja je postojala 84 godine“, dodaje Gabrić. Na ovogodišnjem, možda poslednjem skupu jugonostalgičara, 2. maja, biće održana brojna sportska takmičenja, a veselje uz muziku „od Vardara pa do Triglava“ i tradicionalna jela trajaće do kasno u noć. Možda poslednji put.

Izvor: Alo.rs
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5247

Povezana vest

Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

jugolend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.