Komentara: 14
Pregleda: 10415

Obeležen praznik rada, možda poslednji put, na prostoru Mini Jugoslavije

02.05.2013. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
Mini Jugoslavija, na imanju Blaška Gabrića, osnivača ove mini države u Subotici, okupila je i ove godine jugonostalgičare iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Uz bogat kulturno umetnički program „Od Vardara pa do Triglava“ ove godine 11.put je obeležen Praznik rada. Posetioci iz raznih krajeva naše došli su kako bi se prisetili na lepa vremena, kada je postojala velika Jugoslavija.
Obeležen praznik rada, možda poslednji put, na prostoru Mini Jugoslavije

Pored kulturnoumetničkog programa, Praznik rada je obeležen i takmičenjima u sportskim disciplinama. Kao i prethodnih godina, održana je biciklistička trka u kojoj su uzeli učešće biciklisti sa teritorije bivše Jugoslavije, ali i turniri u malom fudbalu, pikadu i šahu. Iako stariji bolje pamte Jugoslaviju, na prostoru Mini Jugoslavije danas je bilo i posetilaca, koji nisu bili ni rođeni dok je ta država postojala.

I ovoj četvrtoj Mini Jugoslaviji nažalost, preti raspad. Zbog problema koje vlasnik i osnivač „Mini Jugoslavije“ Blaško Gabrić ima sa bankom, Mini Jugoslavija bi mogla da ostane bez dela imanja koji su nazvani Srbija i Makedonija.

Uz zastave bivše Jugoslavije i ordenje, kojim su bili okićeni mnogi posetioci "Mini Jugoslavije", jugonostalgičari koji su nekada nekad gradili fabrike, od kojih je kako kažu,  većina propala, iskoristili su dan prisećajući se vremena u kojima je svima bilo lepo.

U okviru same manifestacije održana je i međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije". Osim ove, 2. po redu trke,  u "Jugolendu" organizovaće se i masovno ciklo-turističko bicikliranje od Jugolenda (Mini Jugoslavija) do Palićkog jezera i nazad.

Izvor: RTV Yueco

11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji

11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji 11. okupljanje jugonostalgičara u Mini Jugoslaviji
Pogledaj ostale fotografije

2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije"

2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije" 2. Međunarodna biciklistička trka "Trka oko Jugoslavije"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10415

Povezana vest

Povezane teme

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

jugolend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.