Komentara: 0
Pregleda: 4539

Poslednji dan škole

21.05.2010. u 21:08h
Izvor: RTV Yueco
Poslednji dan škole

Većini maturanta Gimanizije u Srbiji danas je poslednji školski dan. U subotičkoj Gimaziji Svetozar Marković maturanti su u slavljeničkoj atmosferi, svako sa svojim razrednim starešinom obeležili ovaj, za njih, veoma bitan dan.

Nakon poslednjeg časa maturanti su u podne već tradicionalno otišli na Trg gde su sa trubačima proslavili završetak škole. Poslednjh nekoliko godina tradicija je da svi maturanti obuku majice različitih boja, u zavisnoti od razreda koji su pohađali.

Ove godine razredi su bili podeljeni na roza, plave, sive i majice drugih boja, sa jasno ispisanom porukom. Iako većina učenika željno čeka dan kada će završiti školovanje, kada do tog dana dođe svi se sa nostalgijom prosećaju prethodne četiri godine.

Profesor srpskoj jezika i književnosti Aleksandar Slavov kaže da će mu ova generacija ostati u sećanju jer je to prva generaciju koju je vodio. Aleksandar kaže da je bilo i lepih i manje lepih trenutaka, ali da će mu u sećanju ostati samo oni pozitivni.

Nakon poslednjeg časa u Gimnaziji svi maturanti, praćeni trubačima krenuli su ka centru grada gde su nastavili slavlje. Iako je Direkcija za izgradnju grada upozoravala maturante da kupanje u subotičkim fontanama, nije dozvoljeno, pre svega zbog njihove bezbednosti, neki od maturanta ipak nisu odoleli ovom iskušenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4539
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.