Komentara: 3
Pregleda: 3881
Foto

Posla za građevince uvek ima, plate sve veće

15.03.2023. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
U holu Građevinskog fakulteta održana je tradicionalna manifestacija "Dan građevinarstva" u cilju promocije građevinske struke koja je, kako navode organizatori, sve traženija i sve plaćenija.
Posla za građevince uvek ima, plate sve veće

Za građevince posla uvek ima, ističe budući rukovalac građevinskom mehanizacijom Dominik Lerinc i dodaje da ne brine za zaposlenje.

Posla za građevince uvek ima, plate sve većeOvo je jako traženo zanimanje, siguran sam da neću čekati na posao - ističe Dominik - Zadovoljan sam Politehničkom školom koja nam je omogućila praksu u kompaniji "Vojput". Tamo sam naučio da vozim greder, bager i druge mašine.

Kako su građevinci sve traženiji na tržištu rada, ne čudi što poslednjih godina raste interesovanje osnovaca za upis Politehničke škole.

Posla za građevince uvek ima, plate sve većeMogućnosti su brojne. Za zanatska zanimanja su poslovi obezbeđeni, na radno mesto se ne čeka, a i plate su sve više i više - priča Iso Planić, direktor Politehničke škole - Tehničarska zanimanja sve više idu u pravcu povezivanja sa IT sektorom i građevina postaje sve atraktivnije područje rada. 

Arhitektonski tehničar je tradicionalno najpopularniji obrazovni profil u ovoj školi.

- Arhitektura me zanima još od detinjstva, a Politehnička škola je ispunila moja očekivanja, imamo odlične uslove za učenje i praksu - priča Vanja ArnautPlaniram da nastavim arhitekturu.

Posla za građevince uvek ima, plate sve većePo završetku srednje škole, mladi iz Subotice i okoline koje zanima građevinska struka, imaju mogućnost da školovanje nastave u svom okruženju.

Ovaj fakultet mi pruža velike mogućnosti. Najvažnije je da se prati napredak i razvoj tehnologije i učimo kako da je primenjujemo - ističe Stefan Drinić, student geodezije.

Da se veliki značaj pridaje savremenoj tehnologiji potvrđuje i prof. dr Milan Trifković, dekan Građevinskog fakulteta i dodaje da postoji potreba za mladim stručnjacima.

Posla za građevince uvek ima, plate sve veće- Posla za mlade iz građevinske struke ima. Pogledajte koliko se gradi. Mene makar jednom nedeljno pozovu iz neke građevinske firme da pitaju imamo li dva, tri stručnjaka koja bi odmah zaposlili. Firme ne prave problem ni oko stipendiranja - zaključuje Trifković.

Izvor: Subotica.com
"Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023" "Dan građevinarstva 2023"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3881
Povezane teme

politehnička srednja škola

građevinski fakultet

dani građevinarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.