Komentara: 72
Pregleda: 10907

Poskupljuje taksi u Subotici

17.01.2022. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Gradskog veća poskupiće taksi prevoz u našem gradu. Prema predloženom Cenovniku usluga taksi prevoza start će biti 125 dinara a svaki pređeni kilometar 75 dinara u prvoj, odnosno 85 dinara u drugoj tarifi. Sat vremena čekanja ostaje 800 dinara.
Poskupljuje taksi u Subotici

Prethodni jedinstveni cenovnik donet je u februaru 2020. godine i po njemu start vožnje je bio 95 a pređeni kilometar 70 dinara.

Kako saznajemo, taksisti su u više navrata tražili od Grada Subotice da koriguje Cenovnik, jer su troškovi goriva znatno porasli. Njihov zahtev od letos nije usvojen, ali već početkom ove godine Gradsko veće imalo je sluha za taksiste.

- Iza nas je teška godina. Pandemija je uticala i na nas, posao je opao za 50 odsto.  Mnogi ne rade noću, jer ne rade lokali. Tu su i pooštreni uslovi za obavljanje ovog posla i registraciju vozila. O ceni goriva koja stalno raste da i ne govorimo – priča nam jedan subotički taksista.

Podsetimo, Odlukom o taksi prevozu u Subotici važi jedinstveni Cenovnik, a regulisani su i uslovi obavljanja delatnosti kao taksi stajališta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 72
Pregleda: 10907

Povezana vest

Povezane teme

taksi

cene taksija

taksi udruženje

taksi prevoz

taksisti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.