Komentara: 91
Pregleda: 12610

Poskupeo taksi prevoz u Subotici

02.03.2020. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Od kraja prošlog meseca, usluge taksi prevoza poskupele su za 15 odsto u našem gradu. Tako u prvoj tarifi, od 6 do 22 časa, start košta 95, a pređeni kilometar 70 dinara, dok u drugoj, „noćnoj“ tarifi, od 22 do 6 časova, odnosno u dane državnog praznika i nedeljom, start je 120, a kilometar 95 dinara.
Poskupeo taksi prevoz u Subotici

Sat vremena čekanja u prvoj tarifi košta 800, a u drugoj tarifi 1.000 dinara. Novi cenovnik usluga taksi prevoza donelo je Gradsko veće na sednici 13. februara, a taksisti ga primenjuju od 23. februara.

Povećanje cena inicirala su taksi udruženja, a taksisti sa kojima smo razgovarali zadovoljni su povećanjem cena koje se, kako kažu, nisu menjale poslednjih pet godina.

- Zadovoljni smo odlukom grada, a i sa ovim povećanjem smo među najjeftinijim u zemlji. Čak ni putnici nisu imali zamerki, jer su gradske vožnje poskupele za u proseku oko 100 dinara - kaže nam jedan taksista.

Nekoliko taksi udruženja poslalo je još letos dopis Gradskoj upravi u kojem se zahteva povećanje cene usluge, pri tome navodeći realne osnove.

- Cene goriva od 2016. godine poskupele su za 15 odsto, cene rezervnih delova za vozila su takođe otišle na više, a sve to su pratile i cene karata u gradskom javnom prevozu koje su u tom periodu povećavane više puta. Uz sve to povećali su se i troškovi života, a naša zarada je ostala na nivou od pre skoro 5 godina. - stoji u dopisu Gradskoj upravi koji je uputilo nekoliko taksi udruženja iz Subotice

Taksisti koji nisu uskladili cenovnike, imaju obavezu da najkasnije do 15. marta baždare taksimetre po novim tarifama i smeju da voze jedino po cenama koje je ustanovio Grad.

Ukoliko građani primete bilo kakvo odstupanje, nadležni savetuju da slučaj prijave inspekciji. Rad taksi službe od sada će moći i da kontroliše komunalna milicija, čiji će pripadnici, po nalogu načelnika, u civilu moći da obavljaju ovu dužnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 91
Pregleda: 12610

Povezana vest

Povezane teme

taksi

cene taksija

taksi prevoz

poskupljenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.