Komentara: 13
Pregleda: 2021

Posete Gradskoj biblioteci smanjene za oko 50 odsto

15.12.2020. u 11:40h
Izvor: RTV Yueco
Broj poseta Gradskoj biblioteci smanjen je za oko 50 odsto na dnevnom nivou, u odnosu na isti period prošle godine.
Posete Gradskoj biblioteci smanjene za oko 50 odsto

Svake godine u decembru povećan je broj naših sugrađana koji iznajmljuju knjige iz Gradske biblioteke. Međutim, ove godine se, zbog pogoršane epidemiološke situacije, samo najvernija čitalačka publika okreće knjizi. Prema podacima iz biblioteke, broj poseta ovoj ustanovi kulture na dnevnom nivou smanjen je za oko 50 odsto.

- U ovo pretpraznično vreme je uvek bilo euforično. Uvek je bilo divnih kreativnih radionica koje smo organizovali na Dečjem odeljenju, uvek je bio veliki broj posetilaca i čitalaca, a sada, nažalost, ništa od toga. Kreativne radionice ne održavamo još od leta, a sada je za 40 do 50 odsto smanjen broj poseta i pozajmljivanja knjiga kako na Odraslom, tako i na Dečjem odeljenju - kaže Marijana Tenodi, viša bibliotekarka Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Subotica.

Posete Gradskoj biblioteci smanjene za oko 50 odstoZbog pogoršane epidemiološke situacije u našem gradu, biblioteka je prilagodila svoje radno vreme. Novo radno vreme biblioteke je od 8 do 16 časova svakog radnog dana.

- Zbog novonastale situacije bili smo prinuđeni da redukujemo radno vreme, koje je sada od 8 do 16 časova svaki dan. Takođe, sve mere zaštite i prevencije virusa kovid-19 primenjujemo, od dezobarijere, preko merenja temperature, do obavezne maske i alkohola na svim vratima - dodaje Tenodi.

Gradska biblioteka osnovana je davne 1890. godine pri Gimnaziji, što je čini najstarijom ustanovom kulture u našem gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 2021
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.