Komentara: 8
Pregleda: 4546

Poseta delegacije Bavarske Subotici

28.01.2016. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
“Grad Subotica i Minhen imaju izvanrednu saradnju, koja se ogleda kako u rešavanju pitanja migranata, tako i na polju povezivanja mladih i ta saradnja će biti nastavljena” istakao je prilikom sastanaka sa predstavnicima lokalne samouprave, parlamentarac Bavarske i predsednik UO nemačke organizacije ASB Bavarska, Hans Urlik Pfafman.
Poseta delegacije Bavarske Subotici

Delegacija najveće nemačke nevladine organizacije ASB je sa partnerskom organizacijom IDS posetila Dom za decu sa smetnjama u razvoju “Kolevka”, kako bi ovoj ustanovi uručili humanitarnu pomoć u vidu hrane, posteljine i sredstava za higijenu. Nakon posete Domu “Kolevka” razgovori su nastavljeni u Zelenoj sali Gradske kuće, gde je bilo reči o nastavku funkcionisanja Prihvatnog centra za migrante, čiju je izgradnju finansirala organizcija ASB.

“Današnji sastanak je potvrda našeg obećanja da saradnja sa ASB-om, a posebno iz Bavarske, neće biti završena izgradnjom Prihvatnog centra. Oni su Domu za decu “Koleva” uručili značajnu pomoć i pored podrške koju su pružili za Prihvatni centar za migrante. Kada je pre nekoliko dana u njemu zbrinuto oko 120 migranata, potvdilo se da je izgranja Prihvatnog centra bila potpuno opravdana”, izjavio je član GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

Nemačka delegacija je izrazila zadovoljstvo saradnjom sa Gradom Subotica i ocenila da je neophodno da budu nastavljene zajedničke aktivnosti na rešavanju problema migranata.

“Pojedine zemlje EU bi trebalo da se ugledaju na Srbiju i vide kako solidarnost izgleda. Videli smo da ograde ne rešavaju ništa i da bi trebalo da zajednički pronalazimo rešanja i to u zemljama iz kojih dolaze migranti”, ocenio je parlamentarac Bavarske i predsednik UO nemačke organizacije ASB Bavarska, Hans Urlik Pfafman.

Regionalni direktor organizacije ASB-a, Elmir Bojadžić je potvrdio da će nemačka organizacija učiniti sve kako bi Prihvatni centar za migrante u Subotici nastavio sa radom, te da će u Srbiju i dalje stizati pomoć iz Nemačke. Sa oko 23 000 zaposlenih, ASB je najveća nevladina organizacija u Nemačkoj, posle Crvenog krsta.

Izvor: Subotica.com
Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske Poseta delegacije Bavarske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4546
Povezane teme

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.