• Pregleda: 15613

Posao za 250 medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj

Nacionalna služba za zapošljavanje posredovaće u zapošljavanju 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama, saopšteno je iz ove službe.
Posao za 250 medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj

Kako je navedeno, traže se kandidati koji imaju završenu srednju medicinsku školu, i to medicinska sestra-tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera i koji imaju položen stručni ispit. Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou-minimum A2 nivo, prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 nivou, zatim kandidati sa radnim iskustvom u struci.

U obzir će dolaziti kandidati koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica. Radni odnos se zasniva na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu/odnosno do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Nakon nostrifikacije diplome, najkasnije u roku od 12 meseci, radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme. Početna bruto plata iznosi 1.900 evra - do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika.

Konkurs je otvoren do 05. marta, a konkurs u celosti možete pročitati na sajtu Nacionalne službe, a za dodatne informacije kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

18
tetka Odgovori
Pa ovo baš i nije neka vest za da se sa njim hvalimo!!!!!!!!!!!!!!!!!Ovo je žalosno, u našim zdravstvenim ustanovama nema dovoljno kvalitetnog medicinskog osoblja - a mi naše školovane kvalifikovane ljude PRODAJEMO strancima.

Drago mi je što će ti ljudi naći zaposlenje i nadajmo se pristojnu zaradu - a kuku državi koja se ovim vešću diči.
Aahahah Odgovori
"pozicija asistenta za zdravstvenu negu" - prevod - masina za pranje u domovima za stare. Trenutno sam u DE i znam sta je asistent u zdravstvenoj nezi...ahahah! U privatnim agencijama za negu je sasvim pristojno jer se ima po 1 pacijent o kome se brine u njihovoj kuci, a domovi su sa po 35 pac na odeljenju i nema stajanja. To je izrabljivanje, dok njihov sestre dobijaju gore pomenuti iznos, rad sestri "iz uvoza" se obezvrednjuje. Uzima im se novac za smestaj, za kurseve, za nostrifikaciju i od 1.900,00 evra ne bude ni 1.000,00. Toliko, da se zna.
Cannibal Odgovori
"Ovo je žalosno, u našim zdravstvenim ustanovama nema dovoljno kvalitetnog medicinskog osoblja"

Није ово никакво "квалитетно медицинско особље", него дипломирани превртачи баба с декубитусом.

"mi naše školovane kvalifikovane ljude PRODAJEMO strancimа"

Нису они наш сточни фонд па да их "продајемо", људи су слободни да сами иду где желе са својим дипломама и срећан им пут.
popaj Odgovori
RAZPRODAJA !!!!
Prodali smo pokretnu imovinu,u staro gvožđe.
Sada prodajemo nekretnine,i to je pri kraju.
Sutra prodajemo ljudske resurse,mlade i školovane ljude.

E moji politikuši za PREKSUTRA Vam ostaju samo Vaša d*****ta za prodaju,jer mladi i školovani to nose sa sobom u beli svet.Neće Vam ga ostaviti da i to prodate !!!
Pametnjaković Odgovori
Naša Nacionalna služba za zapošljavanje izgleda da postaje INTERnacionalna služba za zapošljavanje.
NN Odgovori
Svi zdravstveni radnici,koji zelite u inostranstvo...trazite posao sami,ne placajte DRZAVI !!!

http://www.flohmarkt.at
maja Odgovori
@cannibal to jeste KVALITETNO medicinsko osoblje koje na zalost nije imalo prilike da nađe posao u našoj bajnoj i sjajnoj državici jer nema vezu....ni novca da potplati...A ne prevrtači baba! Sutra će i tvoju babu neko morati da prevrće, pa i tebe jednoga dana..
Onda ih nećeš nazivati " prevrtači baba" , već ćeš se šlihtati verovatno.... Treba da te je sramota!
Savo.. Odgovori
@Aahah.

Pa da bi se postiglo nešto u životu valda treba pronaći i polaznu tačku....

@tetka

Zašto mislite da prodajemo radnu snagu,,pa mi smo prodati ili takoreći kupljeni još za vreme miloševićeve vladavine.
miki Odgovori
Nema sanse da nadju 250 njih koji govore nemacki, ako nadju njih 5 dobro je.
boo boo Odgovori
Večito pitanje,a volonteri iz bolnice?!!! Sram vas bilo da su vam radili i po 2 godine bez plate,a sada da moraju u tušinu za hleb!a da u stvari i bolnici nedeostaje radne snage,tj. u celoj srbiji,smao bilo bi dobro da svi zauvek radimo bez para...
magacioner Odgovori
U Srbiji ima oko 12.000 /dvanaest hiljada/ nezaposlenih zdravstvenih radnika /izvor RTS od 13. februara 2013./ Ima dovoljno radnika, ali drzava nema novaca da ih placa. Po nekim podatcima krajem 2011 bilo je 2.000 nazaposlenih lekara.
Niko od njih ne trazi da perfektno govore nemacki, dovoljno je da se sporazumeju oko osnovnih stvari. Uvek ima neko ko ce pomoci u prevodu/ bolnicari,lekari koji su izasli pre/, a mnogo mladih dobro govori engleski sto takodje moze pomoci.
Posao je tezak, ali slican je i kod nas, a neto plate vise puta manje. Pored toga ko se malo trudi za kratko vreme moze da napreduje u struci, a sanse su velike jer Nemackoj nedostaje vise hiljada bolnicara.
kojot Odgovori
@Cannibal
Bruka blago receno od vaseg komentara.Verovatno da vi ne bi mogli ni za prevrtaca stajskog djubreta na nekoj farmi u inostranstvu...
kalimero Odgovori
Ovako nam nemci nude poslove koje tamo niko neće ni za kakve pare!!! Da mogu, dovezli bi oni svoje stare i bolesne ovamo kod nas, uzeli bi besplatno zemljište i subvencije po radnom mestu i nazvali bi to stranom investicijom!!!! Naša država i svi nadležni ne shvataju da kod nas nema viška radne snage , nego manjka adekvatnih radnih mesta!!!!
nesa Odgovori
a sta bi tek rekli za nase zdravstvo i plate
....i ne manjka radnih mesta, nego para, jer su sve pokrali.
SARA Odgovori
kakva je ovo tetka sto se natovrila da komentarise apojma nema o zivotu...
Petar Odgovori
Ma ovde i tako nikoga ne boli uvo za nas, skolvane itd, itd...Rado bih otisao samo kada bih mogao...i ovde peremo "dupeta", ali i dajemo terapiju, previjamo......i sve to za smenski rad za 350 eura!!!!!!
Pa dokle vise, BRE?!!! I treba da odemo svi posto ovde nismo u stanju nista bolje da napravimo!
Uzdravlje!
jelena Odgovori
Primili su 40 tehničara .zanima me koji su kriti.nemaca bili kada nisu ispoštovalai uslove
Jelena Odgovori
pozz za sve!mene zanima da li neko ima informaciju kada ce opet biti potraznja zdr.radnika za nemacku!?i da li neko zna kakao je raditi u nemackoj?hvala
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.