Komentara: 12
Pregleda: 5670

Porodiljama nedostaju sveže voće i povrće

26.08.2014. u 16:38h
Izvor: RTV Yueco
Ishrana trudnica i porodilja u subotičkoj Opštoj bolnici zadovoljava sve energetske potrebe, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Iako je radna grupa Ministarstvo zdravlja dala smernice za poboljšanje kvaliteta ishrane u porodilištima širom Srbije, to se neće odraziti na kvalitet obroka u subotičkom porodilištu, dok se ne obezbede veća materijalna sredstva. Prema mišljenju nadležnih, u ishrani najviše nedostaju sveže voće i povrće, prirodni sokovi i zdrave poslastice.
Porodiljama nedostaju sveže voće i povrće

U subotičkom porodilištu, Slađana Lončarević se hrani od petka. A juče je „na svet“ donela devojčicu. Slađana kaže da su uslovi u porodilištu dobri, ali da bi ishrana mogla biti mnogo bolja.

Zbog sve češćih pritužbi trudnica i porodilja da je ishrana u porodilištima jednolična, radna grupa Ministrstva zdrvlja uputila je smernice za unapređenje ishrane bolnicama. U subotičkoj Opštoj bolnici, prema rečima nadležnih, to neće bitnije promeniti dosadašnju ishranu, koja zadovoljava sve energetske potrebe porodilja, kao potrebni udeo belančevina i ugljenih hidrata. Za 220 dinara, koliko se u toku juna odvajalo za tri obroka porodilje, to je je najbolje što se može obezbediti.

Kalorijska vrednost današnjeg obroka iznosi 1900, iako bi porodilja u kućnim uslovima trebalo da unese oko 2300 kalorija. Najveći nedostatak ishrane je nedovoljan unos svežeg voća, povrća i prirodnih sokova, iako  porodilje najviše traže da im ukućani donesu „brzu“ i kaloričnu hranu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5670

Povezana vest

Povezane teme

opšta bolnica

porodilište

trudnoća

ishrana za trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.