Komentara: 2
Pregleda: 7557

Porodica juvelira sprečena u pokušaju krijumčarenja dragog kamenja i zlatnog nakita

27.07.2020. u 16:30h
Izvor: Subotica.com
Tokom proteklog vikenda, carinici su u dva navrata zaplenili zlatan nakit i drago kamenje na graničnom prelazu "Horgoš", čija će vrednost biti utvrđena nakon ekspertize.
Porodica juvelira sprečena u pokušaju krijumčarenja dragog kamenja i zlatnog nakita

Prvi prekršaj je otkriven u petak uveče, kada je na red za kontrolu stiglo vozilo kojim su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica mladića, turskih državljana. Na pitanje da li imaju nešto da prijave, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom detaljne kontrole, u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposleni juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija, za koje se pretpostavlja da je reč o dragom kamenju.

Daljom kontrolom su i u njegovom koferu pronađene još dve kesice pune sitnih jednobojnih kamenčića, najverovatnije brilijanata, čija će autentičnost i vrednost naknadno biti utvrđena ekspertskim veštačenjem.

Petnaestak minuta kasnije, na ulazu u zemlju zaustavljeno je i vozilo kojim je putovala četvoročlana porodica turskih državljana.

Ispostavilo se da se radi o porodici kojoj pripadaju i dvojica mladića, kod kojih je prethodno pronađeno neprijavljeno drago kamenje.

Detaljnom kontrolom, u torbici kod 46-godišnjeg vozača, oca porodice, pronađeno je 19 različitih komada nakita, uglavnom od belog i žutog zlata.

Osim toga, u prtljažniku automobila, pored rezervnog točka, pronađen je kamen-mineral bledo roze boje, čiji će sastav i vrednost naknadno biti procenjeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7557
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.